Sportbladet granskar läget i lagen

Fem dagar kvar till Elitserien börjar

HOCKEY

Brynäs

Brynäs ska låta en kommitté avgöra vilka tröjor som hängs upp i taket i nya Läkerol arena. Däremot ska guldflaggorna av olika årgångar förhoppningsvis vara på plats till premiären. Sista träningsmatchen i morgon mot Dif, i Sala.

Djurgården

Djurgården blir årets överraskning i elitserien – i alla fall om man får tro tränarna i övriga elitserielagen.

Det står klart sedan Sportbladet gjort en liten undersökning under gårdagens pressträff.

Frölunda

Fredrik Johansson, som plötsligt åkte till Edmonton, kommer tillbaka. Frölundas andretränare Calle Johansson har pratat med Edmonton och nu talar allt för att Johansson landar i Göteborg redan på fredag.

Färjestad

Framgångarna fortsätter – både på och utanför isen.

I helgen vann laget Nordic Trophy och på årsmötet i måndags kunde styrelsen meddela att Färjestad gjorde en vinst på nästan åtta miljoner kronor säsongen 2005/06. Dessutom uppgår Karlstadsklubbens egna kapital till 75 miljoner kronor.

HV71

Tränaren Pär Mårts har redan bestämt vem som kommer att stå i elitseriepremiären. Kanadensaren Scott Langkow får förtroendet, men han är inte automatiskt förstemålvakt: ”Han och Erik Ersberg kommer att få dela på målvaktsjobbet till en början”.

Linköping

Paul Healey debuterade för sin nya klubb i gårdagens träningsmatch mot HV71. Kanadensaren bildade kedja med Joakim Persson och Sami Torkki. Dessutom återförenades fjolårets succékedja med Håkansson, Mårtensson och Johan Lindström.

Luleå

I helgen ska Luleås läkarteam undersöka backen Jaroslav Obsuts skadade ljumskar och lagledningen befarar det värsta:

– Om Obsut blir borta en längre tid måste vi göra någonting, säger andretränaren Jens Hellgren.

Malmö

Malmö-veteranen Juha Riihijärvi säger att han fått en nytändning, dels efter sin sejour i Italien och dels efter att ha varit med och spelat upp Malmö i elitserien igen. På frågan hur de senaste åren påverkat honom som spelare kommer svaret blixtsnabbt: ”jag har blivit snabbare?”.

Modo

Niklas Sundström har kommit hem till Modo för att vinna SM-guld. Och målet ska infrias redan den här säsongen:

– Jag är medveten om att det är små marginaler, men målet måste självfallet vara att vinna, säger Sundström till klubbens hemsida.

Mora

Avslutar försäsongen med match mot Färjestad i Malung i morgon. Då hoppas tränaren Harri Rindell att målvakten Juha Pitkimäki är tillbaka i kassen. Det finska nyförvärvet tvingades stå över Mora Cup på grund av en höftskada, men är nu åter i träning.

Skellefteå

I går var lagkaptenen Magnus Wernblom i Stockholm hela dagen på elitseriens pressträff. Han stressade till Sundsvall för att spela match på kvällen och hann göra Skellefteås 1–0-mål i 7–2-segern.

Timrå

Det tog bara tre minuter innan alla överstående sittplatser var slutsålda till hemmapremiären mot Modo när biljetterna släpptes i måndags. Fortfarande osäkert om höftskadade lagkaptenen Sanny Lindström hinner bli spelklar till premiären.