Jörgen Jönsson förlänger kontraktet med Färjestad

Skrev på tvåårskontrakt

HOCKEY

Jörgen Jönsson fortsätter ytterligare två säsonger i Färjestad. På onsdagen skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2008/09.

”Jag tycker det känns otroligt roligt att få göra ytterligare två år i vad jag tycker är Sveriges bästa klubb”, säger Jörgen Jönsson i ett pressmeddelande.

Jönsson, som fyller 34 år den 29 september, hade kanske sin bästa säsong någonsin 2005/06 med OS-guld och VM-guld med Tre Kronor samt SM-guld med sitt Färjestad.

”Vi är otroligt nöjda att ha kunnat förlänga Jörgens kontrakt. Det ger stabilitet åt vår verksamhet och försäkrar oss om en världsspelare i minst tre säsonger till”, säger Färjestads sportchef Håkan Loob i ett pressmeddelande, som tror att Jönsson även har en framtid i klubben efter karriären.

Jönsson kom från Rögle till Färjestad 1995 där han spelat bortsett från en säsong i NHL 1999/2000 (NY Islanders/Anaheim). Han har gjort 709 matcher i elitserien och i slutspel, vilket placerar honom på åttonde plats genom alla tider. I Tre Kronor har Jönsson gjort 262 landskamper och jagar rekordet på 272 matcher som innehas av Jonas Bergqvist.

TT