Sportbladet granskar: Så är läget i elitserielagen

Brynäs

HOCKEY

Fick stryk mot Djurgården i sista träningsmatchen i går.

Inför premiären mot Skellefteå saknar Brynäs tre backar. Förutom Daniel Ström och Linus Morin saknas även nyförvärvet Antti Hulkkonen.

Inleder mot Skellefteå.

Djurgården

Djurgården fortsätter att imponera och avslutade försäsongen med en seger.

Stockholmarna vände underläge till ledning i den andra perioden och vann tillslut med 5-2.

Patrik Hörnqvist gjorde två mål och Fredrik ”Linkan” Bremberg gjorde ett mål och två assist.

Frölunda

Inför hemmapremiären mot Djurgården om en vecka finns det fortfarande 2 000 biljetter kvar innan Scandinavium är fyllt. Trots att priset på seriebiljetterna höjts inför kommande säsong ser trycket på biljetter ut att bli lika hårt som under tidigare säsonger.

Färjestad

Spelade 4–4 i genrepet mot Mora i går. Rutinerade Andreas Johansson, Jonas Höglund och Per Ledin, som spelat samtliga träningsmatcher, vilades. I stället fick Håkan Loobs son Niclas Loob och backen Per Johnsson, son till Per-Erik Johnsson visa upp sig.

HV71

Ikväll spelar HV71 sin sista träningsmatch innan elitseriestarten på tisdag. Södertälje väntar i Aplarinken, Värnamo.

Tränaren Per Mårts vill se bättring efter bottennappet mot Linköping senast.

– En riktigt dålig hockeymatch från vår sida.

Linköping

Linköping vann prestigederbyt mot allsvenska Södertälje med 4–2 och går in i elitserien med två raka segrar i ryggen. 18-årige Jonas Junlund, som gjorde två mål senast, noterades för ett mål. Magnus Johansson, Mikko Luoma och Jyrki Välivaara stod för resten.

Luleå

Norrbottningarna åkte på en svidande förlust i genrepet mot Modo på bortaplan. 6–1 slutade matchen, Luleås enda mål gjordes av Tomas Wallgren.

Roligare besked är att backkrisen i Luleå är på väg att lätta. Mycket på att både Jaroslav Obsut och Janne Sandström kommer till spel i premiären.

Malmö

Hyllie Arena beviljades i går bygglov, och glädjen var stor i Malmökretsar.

– Det känns jätteroligt, och nu är vi ett steg närmare byggstarten som vi beräknar till den 20 oktober, säger Percy Nilsson till klubbens hemsida.

Nu väntar man bara på att länsrättens dom ska vinna laga kraft.

Modo

I försäsongens sista träningsmatch kom äntligen en seger. Modo körde över ett blekt Luleå och vann med hela 6–1 hemma i nybyggda Swedbank Arena.

Modo spridde ut målskörden på sex olika spelare. Extra plus i laget går till backbesättningen.

På tisdag väntar Timrå i elitseriepremiären.

Mora

Gårdagens genrep mot Färjestad slutade 4–4. En helt okej insats, men inget extra enligt rapporterna. Noterbart är att Thomas Skogs gjorde comeback och skötte sig bra. Pavel Brendl fortsätter dessutom producera: ett mål och en assist i går. Återstår att se om det håller i elitserien också. På måndag är det premiär mot Djurgården.

Skellefteå

Skellefteåpubliken buade ut Jonathan Hedström varje gång han rörde pucken i genrepet mot Timrå. Men värre än så blev det inte – och spelmässigt utmärkte han sig inte heller. Skellefteå tog ledningen med 2–0, men förlorade ändå. Målskyttar Fredrik Lindgren och Johan Ramstedt.

Timrå

Ett publikkaos befaras i Timrå. Anledningen är att V75 på Bergsåker krockar med Timrås hemmamatcher tre lördagar på rad under säsongen. Förhoppningen är att Timrå ska kunna senarelägga sina matcher till klockan 18 istället för klockan 15. Positivare: Timrå slog Skellefteå med 4–2 i genrepet i går kväll.