Stjärnsmällen: King ej spelklar

Skellefteås kamp mot klockan: "Hoppas vi hinner"

HOCKEY

Chockbeskedet för Skellefteås fans.

NHL-förvärvet Jason King är fortfarande inte spelklar.

Transferkortet saknas.

- Jag hoppas att vi hinner få en underskrift från Vancouver i tid. Men det finns en risk att King missar premiären, säger Peo Larsson, sportchef för Skellefteå.

Foto: SCANPIX
under tidspress Jason King är spelsugen - men innan han får spela måste Vancouver skriva under transferkortet och skicka till Skellefteå..

Jason King värvades till Skellefteå i tisdags.

En frälsare - tror fansen.

Han ses som en målskytt och ska bidra med transatlantisk inställning som ska skapa energi hos elitserienykomlingen.

Kontrakt är skrivet med King och Immigrationsverket har fått samtliga dokument som godkänner King som arbetare i Sverige.

Men transferkortet är fortfarande inte påskrivet.

Måste ha transferkort

Problemet är att en utländsk spelare måste ha ett internationellt transferkort och beviset måste vara korrekt ifyllt för att Svenska Ishockeyförbundet ska godkänna att spelaren får delta i elitserien.

- Vi har fortfarande inte fått en underskrift från Vancouver, den klubb som King tillhörde senast. Jag förstår inte varför det tar en sådan tid och nu under helgen lär vi inte få något tillbaka från Nordamerika, säger Peo Larsson.

Det innebär att måndagen återstår till att få King spelklar.

- Och då har vi även en tidsskillnad som inte gynnar att övergången ska bli helt färdig. Vancouver är nio timmar efter oss, säger Peo Larsson.

19.00 i övermorgon är det nedsläpp i Skellefteå Kraft Arena.

"Vore snöpligt"

Skellefteå-Brynäs.

Med eller utan King?

- Visst skulle det vara snöpligt om han inte blev spelklar i tid. King är väldigt sugen på att få spela direkt när han kommer hit - trots att han landar bara ett dygn inför premiären. Men jag har varit med om liknande pappers exercis tidigare och då har allt löst sig någon timme innan nedsläpp, säger Peo Larsson.

Tomas Ros