Ska man betta på nya konflikter i år?

Åtta tuffa frågor till Brynäs tränare Leif Boork...

HOCKEY
Foto: Bildbyrån

1. ”Honken” och Korhonen var ett av seriens främsta målvaktspar. Med Sperrle och Kristan ser ni tunnare ut än någonsin på målvaktssidan?

– Inte tunnare än någonsin. Men att de inte håller samma klass som ”Honken”, det är väl ingen hemlighet. Dom har ju saker att bevisa i elitserien, men ingen av dem är någon gröngöling.

2. Jämfört med många andra elitserielag så har ni ett gäng pygméer till backar. Det saknas minst en stor, stark och defensivt skicklig back i truppen?

– Det håller jag inte med om. Vi har värvat Hulkkonen, som är en fysisk back. Han är rutinerad och mogen i sitt backspel.

3. Ni hade centerproblem redan i fjol, till viss del på grund av skador. Förutom Bäckström och Lind har ni ingen center som håller bra elitserieklass?

– Det är absolut fel. Vi har Mads Hansen som definitivt håller hög klass, det är bara ingen som känner till honom.

4. Wahlberg-affären förra säsongen skapade oro i laget. Ny säsong med dig vid rodret, får man ens pengarna tillbaka om man bettar på att det blir nya konflikter i år?

– (skratt) Man ska aldrig säga aldrig. Man vet ju aldrig vad som poppar upp. Konflikter kommer av händelser som inte är planerade.

5. Okej, ni värvade till slut en godkänd målskytt i Bicek. Men nog har ni fortfarande för få riktigt vassa målskyttar i laget?

– Det återstår att se. Det är sant att vi producerade lite framåt, men det handlar om att vi prioriterade försvarsspelet. Men vi har fått en bredare offensiv i år.

6. Satsningen på ungdomar som Salmonsson, Sebastian Karlsson och Gynge må vara intressant. Men i den här truppen måste de ta stort ansvar – något dom inte är redo att göra?

– Sebastian Karlsson är en oerhört mogen kille, ett blivande kaptensämne. Salmonsson har varit med ett tag. Jag tror mycket på ungdomarna.

7. Ny ståtlig arena, visst, men ingen i publiken lär behöva halstabletter. Det kommer att vara lika knäpptyst i Läkerol Arena som i Gavlerinken?

– (skratt) Publiken i Gävle är lite svårflörtad, det är sant. Med all rätt. De vet hur ett framgångsrikt lag ser ut. Så vi får väl se till att bli framgångsrika.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Färjestad är favorit. Men dom ska inte känna sig helt säkra. Jag tror att Timrå kan överraska.

ARTIKELN HANDLAR OM