Ni är väl för dåliga på bortaplan?

Åtta tuffa frågor till Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi...

HOCKEY
Foto: Scanpix

1. Er offensiv står och faller med Fredrik ”Linkan” Bremberg. Gör inte han en ny kanonsäsong blir det kvalserien?

– Det håller jag inte alls med om. Vi har många offensivt duktiga spelare som kommer att kliva fram.

2. Fyra segrar på 25 bortamatcher i fjol. Nog är ni för dåliga på bortaplan för att kunna bli ett mittenlag i elitserien?

– Vi kommer att bli bättre på det. Vi har överlag ett bättre lag och det betyder att vi kommer att vinna fler matcher på bortaplan.

3. De etablerade backarna ni har värvat är säkert relativt billiga, men visst var det länge sedan de spelade sin bästa hockey i karriären?

– Dom kommer hit för att bli bättre hockeyspelare. Dom är väldigt ambitiösa och jag är övertygad om att våra nya backar kommer att tillföra mycket till laget.

4. Thoresen, Eklund och Rudslätt gjorde tillsammans 48 mål (av 124) förra året. Ersättarna som ni värvat i år har inte kapacitet att matcha den siffran?

– Det har dom, det är jag övertygad om. Men målskyttet kanske blir mer utspritt i år. Vi spelade nästan med två femmor i fjol, nu har vi fyra bra femmor. Och vi kommer producera mer från backplats än tidigare.

5. Djurgården hade klart sämst boxplay av alla lag i elitserien förra säsongen (79,3%). Inget talar väl för att det blir annorlunda i år?

– Jodå, vi har mer erfarenhet i laget nu. Och vi har fler spelare som kan gå in och spela boxplay, jämfört med i fjol.

6. 6 964 i publiksnitt i Globen, vilket är en minskning jämfört med de två senaste åren. Har ni ett för profilfattigt lag för att kunna locka stockholmare på hockey?

– Jag tycker inte det. Det finns gott om profiler i laget och många unga talanger. Men nu är marknad inte min grej.

7. 3,20 insläppta mål/match var näst sämst i elitserien i fjol. Har ni verkligen målvakter som kan ta er till slutspel?

– Ja, det har vi verkligen. Vi har Daniel Larsson som har gjort några riktigt bra insatser under försäsongen. Och så har Lassila fått en säsong i elitserien. Vi kommer att få se honom betydligt bättre i år.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Färjestad är väl vara favorit i dagsläget. Men det är många klubbar som är med och spelar om guldet.