Har ni tappat all aggressivitet?

Åtta tuffa frågor till Frölundas tränare Stephan Lundh...

HOCKEY
Foto: Bildbyrån

1. 130 insläppta mål i fjol, till och med fler än Brynäs. I år har ni definitivt inte råd att ha en stundtals darrig defensiv?

– Det är väl ganska rätt. Men vi släppte in en hel del i boxplay. Nu har vi jobbat på att bli bättre där. Och jag tror att Salo kommer vara stabilare, nu när han kommer fulltränad till premiären.

2. Åtta utländska spelare i truppen. Ska inte rika, mäktiga Frölunda ha råd att satsa mer på svenska toppspelare?

– Det är klart att man skulle vilja det. Men det är många som vill till NHL. Vissa försvinner väldigt tidigt och det är ett problem. Så det finns knappt några svenska spelare att hämta.

3. Med Joel Lundqvist och Johnny Oduya har ni tappat aggressivitet. Och nyförvärven är knappast av den spelartypen som du skrämmer barn med?

– Joel är Joel. Han är nästan oersättlig, man skulle ju helst vilja klona ett par tvillingar till av bröderna Lundqvist. Men Kariya är som ett Duracell-batteri och Axelsson kan kliva fram.

4. Spelare som Johan Fransson och Fredrik Johansson är spännande talanger. Men kommer de verkligen få någon speltid – och chansen att utvecklas – i ert stjärnspäckade lag?

– Jodå, absolut. Johan Fransson har kapacitet att kliva upp till Tre Kronor. Han ska vara med i den diskussionen och han kommer att få en annorlunda roll här än i Luleå.

5. Samarbetet med Janne Karlsson fungerade ju rätt okej. Nu har du fått Calle Johansson, som är en nybörjare när det gäller tränarsysslan. Det samarbetet kan bara bli sämre?

– Janne är så klart svår att ersätta. Men det viktigaste är att personkemin fungerar och det gör den mellan mig och Calle. Han är mycket erfaren, även om tränarrollen är ny.

6. En Frölundaspelare bland topp 15 i backarnas poängliga förra säsongen. Ni har saknat en riktigt bra spelande back och inte värvat någon i år heller?

– Johan Fransson har det i sig. Han har kapacitet att ta en sådan offensiv roll. Sedan var Koivisto skadad en del i fjol.

7. Okej, Tommy Salo fick sin revansch förra säsongen när han visade god form. Men kan du verkligen motivera 35-åringen till ännu en toppsäsong?

– Det tror jag absolut. Han blev ännu mer motiverad efter fjolåret. Vi gick ju till final, men han kände nog att vi kan gå hela vägen.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Det hoppas jag vi gör. Vi siktar på det och vi har definitivt kapacitet för att lyckas.