Kan du få Ledin att spela ishockey?

Åtta tuffa frågor till Färjestads tränare Roger Melin...

HOCKEY
Foto: Bildbyrån

1. En spelare som Jörgen Jönsson har inget kvar att vinna. Smyger det sig in en känsla av mättnad i årets FBK?

– Nej, inte alls. Det är det som är så skönt med det här laget. Det är aldrig någon som blir mätt. Vi har också nya spelare i laget som är hungriga och som vill vinna.

2. Förlusten av Radek Hamr kommer bli kännbar. Niskala måste bli en succévärvning, annars har ni inte tillräckligt bra spelande backar?

– Det är klart, vi är lite känsliga på backsidan. Men Niskala täcker upp Hamr bra och kommer Olausson tillbaka snart ser det bra ut.

3. Pressen är tjugååtta gånger värre i FBK än i LHC. Det blir ju publikuppror efter två raka förluster, typ. Klarar du att hantera den pressen?

– Det hoppas jag. Det är ingenting jag går runt och tänker på. Men det var stor press även i Linköping och Brynäs. Det är stor press överallt.

4. En forward är under 25 år. Rhodin och Olausson på backplats. Här finns lika mycket ungdomlig entusiasm som i en bingohall – och det kan inte vara nyttigt i ett hockeylag?

– (skratt) Jag hoppas att det inte är någon som spelar bingo...Vi har ungdomar på väg upp i leden. Men hellre en äldre spelare som vill något, än en yngre spelare som är med bara för att han är ung.

5. Nu har du en galen Per Ledin i ditt lag. Hur ska du få honom att sluta förolämpa etniska folkgrupper och koncentrera sig på hockey i stället?

– Han är själv väldigt medveten om vad som hände förra säsongen. Och att han i år ska fokusera på rätt saker.

6. Med en så stjärnspäckad trupp kommer vissa spelare få betydligt mindre speltid än de är vana vid. Det leder väl till griniga spelare och dålig stämning i truppen?

– Den risken finns. Men jag tror att vi ska klara av att strukturera laget på ett sådant sätt att det inte blir något problem.

7. Pelle Prestberg har problem med handleden och Peter Nordström har sin onda rygg. Har vi sett det bästa av Jönsson-ligan?

– Så bra som Jönsson och Nordström har varit under försäsongen, så bra har jag nog aldrig sett dem. Sedan får vi se med Prestberg. Nu har Kåberg spelat där och det har fungerat mycket bra.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Jag hoppas givetvis att vi är med och slåss om det. Vi har förhoppningsvis ett tillräckligt bra lag för att vi ska klara av det.