Har ni inte hört talas om fair play?

Åtta tuffa frågor till Linköpings tränare Gunnar Persson...

HOCKEY
Foto: Scanpix

1. Roman Cechmanek är en gammal stormålvakt – med betoning på gammal. Är han inte här bara för att casha in en fet lön innan spelarkarriären tar slut?

– Nej, han har visat att han är en väldigt bra målvakt. Han har glimten i ögat och är fortfarande hungrig.

2. Andreas Pihl bidrog kanske inte med stjärnglans, men med honom borta saknar ni nu en riktigt bra defensiv back?

– Ja, vi förlorade en bra defensiv back. Det håller jag med om. Men vi har fått in Oscar Ackeström som också är bra defensivt.

3. Okej, säg att Linköping går tokbra

i grundserien. Men med den här klubbens brist på vinnartradition blir det ingen SM-final i år heller?

– Vi vill gå till final. Och nu är det många spelare som har varit med och vunnit saker. Som i VM senast. Vi har tränare som vunnit SM-guld. Jocke Eriksson har två guld. Så det ser allt bättre ut på den fronten.

4. Ni var elitseriens mest utvisade lag förra säsongen. Hört talas om fair play?

– (skratt) Jag visste inte att de var mest utvisade. Och jo, jag har hört talas om fair play. Man har väl tagit en och annan dum utvisning. Men det får vi sluta med.

5. Laget saknar ledargestalter på isen. Visst är det därför det har gått som det gått i slutspelet?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har Jocke Eriksson, Musse Håkanson, Fredrik Emvall, Magnus Johansson. Vi har gott om ledargestalter. Utan tvekan.

6. Ni har en ny, helt oprövad tränarkonstellation. Det kommer ta tid innan ert samarbete fungerar optimalt?

– Ja, det stämmer. Det är inget man får igång på en månad. Men vi känner varandra väl, talar samma språk och till elitseriepremiären så kommer allt att fungera mycket bra.

7. Linköping har en av seriens stökigaste klackar. Det blir som vanligt minst en läktarskandal i Cloetta Center den här säsongen?

– Jag har varit på två av White Lions (supporterföreningen) möten och pratat om att lägga all energi på Linköping och inget annat. Det är en viktig bit, tycker jag.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Nu har vi ingen klar målsättning, men vi vill gå till final. Och väl där vill man ju vinna. Så jag får väl säga Linköping, helt enkelt.