Orkar era gamlingar leverera igen?

Åtta tuffa frågor till Malmös tränare Lars Bergström...

HOCKEY

1. Det är nu eller aldrig för hockeyn i Malmö. Åker klubben ur elitserien igen kommer intresset att dö ut för gott?

– Så dramatisk behöver man inte vara. Men visst är det ett viktigt år. Speciellt med tanke på att det finns en ny arena i sikte.

2. Ni kan ju inte beskyllas för att sakna tyngd i försvaret. Men finns det någon av backarna som är i närheten av att hänga med när Hannula och Co trampar igång?

– Vi har ett mycket fysiskt lag. Men vi har också farten, våra backar är bra skridskoåkare. Så det är jag inte alls oroad över.

3. Klubben är inte känd för att satsa på kontinuitet. Hur många omgångar kommer det att dröja innan Percy tvingas hosta upp nya miljoner till panikköp?

– Det råder en annan anda över Malmö nu. Vi har en sportchef i Peter Andersson som har gjort ett bra jobb. Och vi har varit väldigt noggranna i vår rekrytering.

4. Ni har en salig blandning nationaliteter och är nästan i kapp Mora vad det gäller antalet utländska spelare. Får ni verkligen ihop det här till ett lag?

– Och en halvsame till tränare, haha. Jodå, det kommer att bli bra. Det gäller att arbeta noggrant, men det kommer inte att bli några problem.

5. Förutom Lupaschuk känner man igen backarna från allsvenskan. Behöver ni inte en etablerad, defensivt skicklig back?

– Om vi ska ha en sista pusselbit så är det en erfaren, bra back. Det stämmer. Vi skulle må oerhört bra av en sådan spelare. Men jag tycker inte att vi står och faller med det vi har nu.

6. De som är tänkta att producera framåt (Riihijärvi, Moravec och Pirjetä) är alla en bra bit över 30 år. Kommer de verkligen att orka leverera i elitserien också?

– Vi har åtta spelare under 22 år, så vi har gott om ungdomlig entusiasm också. Vi har en bra mix och det kommer att bli en bra spridning över målskyttet.

7. Malmös brist på tålamod är ökänt. Om ni ligger sist efter 15 omgångar, blir det inte sparken då?

– Jag oroar mig inte ett dugg över det. Vi går in i serien som elfte lag och jobbar utifrån det.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Det är mycket hjärta i mitt tips. Jag säger Malmö.