Har ni slutat producera storspelare?

Åtta tuffa frågor till Modos tränare Harald Lückner...

HOCKEY

1. Ny fin arena har ni, med massor av stolar att fylla. Men inte har ni ett lag med tillräckligt många profiler för att locka storpublik varje omgång?

— Det återstår att se. Numera ser många hockey som ett evenemang. Det gäller att få hit publiken i gråzonen, som kommer för evenemanget.

2. Sämst powerplay i fjol, mål i bara 11,5 procent av alla powerplay. Och ni har inga spelartyper som kan förbättra den statistiken den här säsongen?

— Vi har ju försökt att värva spelare med just dom kvaliteterna. Vi har Skröder, som går på mål. Sundström. Oscar Steen, som är en bra playmaker, och Adam Andersson.

3. Ni saknar tyngd och tuffhet, något som återigen kommer bli uppenbart när det blir dags för slutspel?

— Först och främst ska vi gå dit, men det hoppas jag att vi gör. Vi har vetat om det där och försökt hitta spelare som ska förbättra det, spelare som Döme och Skröder.

4. Niklas Sundström har upplevt det mesta under sin karriär. Kan du verkligen motivera honom till en kanon-

säsong i elitserien?

—Jag tror han är oerhört sugen på att visa upp sig. Han är lite bortglömd och satt i ett fack som defensiv forward. Han har ett större register än vad många tror.

5. Ni har era backar födda -86, som du ofta berömmer. Men är det inte hög tid att Modo får fram en ung, mycket talangfull forward snart?

— Vi hade Hellström som spelade 50 matcher i fjol. Johan Nilsson spelade efter juluppehållet. Och vi har Molinder som var en av de bästa under juniorlandslagets läger i Lake Placid.

6. Ett alltför stort ansvar vilar på Andreas Salomonsson och Per Svartvadet. Är inte de på topp, är ni ett lätt byte för de andra elitserielagen?

— Vi hade en duktig målvakt i fjol också...Men det stämmer att de två fick spela väldigt mycket. I år ska de få mer avlastning, är det tänkt. De är dock fortfarande mycket viktiga för laget.

7. Bara en modoit draftad de två senaste åren (Johan Dahlberg, nr 173 år 2005). Har Modo halkat efter när det gäller att ta fram blivande storspelare?

— Det går i vågor. Jag är inte så imponerad av draften, de tar mest spelare som passar bra in hos dom. Men det klart att man hela tiden får jobba för att få fram gräddan av de unga talangerna.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

— Det är väl inga höga odds på Färjestad och Frölunda.