Leder inte språket till problem?

Åtta tuffa frågor till Moras tränare Harri Rindell...

HOCKEY
Foto: Scanpix

1. Två nya målvakter som behöver tid att anpassa sig till elitserien. Det kommer att kosta er massor av värdefulla poäng?

– Det är två erfarna målvakter. Dessutom har vi en målvaktstränare som är här konstant i år. Jag hoppas att det hjälper.

2. Med Ross Lupaschuk borta tappar

ni massor av offensiv kvalitét på backsidan. Det finns ingen i truppen som kan ta över efter honom?

– Jag hoppas på Tomas Skogs. En ung spelare med offensiva kvalitéer.

3. Pavel Brendl är utan tvekan en chansvärvning. Tror du på allvar att ni kan hålla honom glad och nöjd under en hel säsong i metropolen Mora?

– (skratt) Ja, det får tiden utvisa. Vi har starkt förtroende för honom, men det är onekligen så att karriären varit brokig de senaste åren. Men hittills har vi inget att klaga över, så jag är inte orolig.

4. Bästa backen (Lupaschuk) och bästa forwarden (Kerman) försvann efter ett år. Om ni ska etablera er i elitserien, måste ni inte kunna behålla era bästa spelare då?

– Absolut. Det håller jag med om. Speciellt Kerman, som trivdes väldigt bra här. Men i fallet Lupaschuk: han blev för dyr. Det är något till och med en tränare kan förstå.

5. Även om hockeyspråket är internationellt, så måste det ju leda till problem på isen när en spelare som Blatak (som inte kan svenska eller engelska) inte kan kommunicera med sina lagkamrater?

– Han har redan lärt sig en hel del. Han kan kanske inte skriva romaner på svenska, men han anpassar sig bra. Det är ingen fara.

6. Två år i rad har ni haft elitseriens sämsta trupp på pappret, men ändå undvikit kvalserien. Vad talar för att verkligheten inte kommer ikapp Mora i år?

– Vi måste fortsätta att jobba. Dag efter dag, väldigt hårt. Och inte påverkas av skriverierna på ett negativt sätt.

7. Ni drog på er massor av utvisningar i fjol. Det hade varit okej om ni varit bra på boxplay. Men...det är ni inte. Kommer ni sluta att dra på er dumma utvisningar i år?

– Jag hoppas det. Verkligen. Det är också en process och vi blev bättre och bättre på att inte ta dumma utvisningar under säsongen.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Färjestad. Det känns tryggt.