Visst saknar ni en riktig playmaker?

Åtta tuffa frågor till Timrås tränare Kent Johansson...

HOCKEY
Foto: Bildbyrån

1. Ni var ett av seriens sämsta hemmalag i fjol och då blev det inget slutspel. Den svagheten kommer att spöka för Timrå även i år?

– Vi kommer att vara ett av seriens bästa hemmalag. Det bygger jag på att vi helt enkelt är ett bättre lag i år.

2. Laget saknade målskyttar förra säsongen och Timo Pärssinen och Jonathan Hedström kan inte göra alla mål själva. Nog är ni lite för tama framåt?

– Nej, det tycker jag inte. Det finns andra spelare som också kan göra mål. Hallin, till exempel. Så vi står inte och faller med Pärssinen och Hedström.

3. Kimmo Lotvonen drog på sig den ena skadan efter den andra i Leksand. Vad talar för att det inte blir samma visa i Timrå?

– Han har sett fräsch ut hittills. Han är revanschsugen efter förra säsongen, då han hade otur med skador och sjukdomar.

4. Ni har föryngrat lite väl hårt inför årets säsong. Är det verkligen ett bra koncept om ni vill gå långt i ett tufft slutspel?

– Jag ser bara positivt på det. Vi hade ingen bra åldersstruktur på laget i fjol. Nu ser det bättre ut, vi har en bättre mix.

5. Femte säsongen för dig i Timrå, vilket är lång tid för en elitserietränare. Är det inte risk att spelarna tröttnar på att höra din röst i båset?

– Det är därför jag inte skriker så mycket i båset. Nej, skämt åsido, det är så stor omsättning av spelare nuförtiden, så det betyder nog inte så mycket. Och jag ser det hellre som ett tecken på att man gjort något bra.

6. Ingen Timråspelare bland de 25 främsta i assistligan i fjol. Visst saknar ni en riktigt bra playmaker?

– Det tycker jag inte. Vi har fått in fler spelskickliga forwards, spelare som är allround. Och vi har mer spelskickliga backar i Kokko och Lotvonen.

7. När ni väl har gått till slutspel så verkar ni vara nöjda med det. Finns det inga ambitioner att nå längre?

– Det är helt fel. Vi vill alltid gå så långt som möjligt. Mot Djurgården, senast vi var i slutspel, var det tillfälligheter som avgjorde.

8. Till sist, vilket lag vinner SM-guld?

– Jag hoppas ju på Timrå. Men ser man till förstärkningar, framför allt på forwardssidan, så ligger väl Färjestad bäst till. Så det blir väl nåt av dom två lagen.