Wernblom: Inte ofta experterna får rätt

HOCKEY

Riksbuse, målskytt, buffel, murbräcka och bilförsäljare.

Nu är Magnus Wernbloms stora målsättning att täppa igen munnen på alla experter som tippat Skellefteå som jumbo i elitserien.

- Men det är väl inte

så ofta som experterna brukar få rätt, säger Wernblom med bestämdhet i rösten.

Foto: DANIEL KÄLLSTRÖMER
Magnus Wernblom är lika framgångsrik som bilförsäljare som han är som hockeyspelare.

Magnus Wernblom har spelat 14 elitseriepremiärer.

Men den i kväll är speciell.

Wernblom tillhör en nykomling i elitserien och det är alltid annorlunda. Att nykomlingen sedan är anrika Skellefteå gör inte saken sämre.

Men Skellefteå är väldigt nederlagstippat och lika ense som experterna är att Färjestad vinner - lika överens är man om att Skellefteå inte har i elitserien att göra.

- Visst är det speciellt att vara med om Skellefteås

comeback i elitserien. Det kommer att kännas sista timmarna inför nedsläpp att hela stan är på gång, säger Wernblom.

Ger igen för tipsen

Wernblom är inte irriterad över att media rankar Skellefteå som jumbo. I stället ger han igen på sitt speciella sätt.

- Det är väl ert jobb att tippa och ranka och sånt. Men experterna brukar missa, det är inte ofta som ni tippar rätt. Experterna tippade Mora som tvärsist i fjol och de gick väl till slutspel om jag minns rätt, säger han.

Men han håller med om att Skellefteå inte kommer att köra över motståndarna. Skellefteå 2006-2007 kommer präglas av kamp, svett och god laganda.

Säljer bilar

Vid sidan om hockeyn arbetar Wernblom som bilförsäljare. Trots att han ibland kommer hem sent på morgonen är han på jobbet vid 11.00.

Och lika framgångsrik som han är på isen är han i bilhallen. 15-20 bilar per månad har Wernblom krängt i väg vid några tillfällen.

- Ibland har man väl en fördel att spela hockey. Men det kan lika gärna vara en nackdel om bilköparen till exempelvis håller på Luleå. Då börjar jag på minus. Men sedan är bilköp inget man gör varje vecka - det är kanske den största affären efter husköp, säger Wernblom.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM