Mattson räddade poäng åt Färjestad

Oavgjort för Mora mot mästarna

HOCKEY

Färjestad hade ett gyllene läge att tidigt säkra segern mot Mora. Då sköt Jesper Matsson över målet vid några bra lägen.

Men Mattsson tog revansch och räddade en poäng till sitt Färjestad när kan kvitterade till 4–4 i numerärt underläge i slutet av matchen.

För tredje säsongen i rad mötte Mora Färjestad i hemmapremiären och ännu väntar dalalaget på sin första seger.

I inledingen av matchen såg Mora ut att vara på väg mot förlust. Utan storspel av Moras målvakt Juha Pitkämäki hade Färjestads ledning varit större än 2–1.

Färjestad spelade i början av andra perioden fem mot tre över en minut, och fem mot fyra i ytterligare tre minuter. Färjestad skapade tryck, utan att få in pucken.

– Jag hade några riktigt bra läge när jag sköt direktskott men det gäller att få pucken under ribban också, sade Mattsson självkritiskt.

Växte in i matchen

Mora växte in i matchen, kvitterade och tog också ledningen i slutet av andra perioden men en spelare mindre på isen.

Med knappa fyra minuter kvar hade Mora grepp om matchen, ledning och en man mer på isen. Då stressade Per Ledin hemmabackarna och pucken hamnade hos Mattsson som lyfte in kvitteringen.

– Jag såg att Ledin stack mot backarna så jag tog det lite lugnt och sedan kom pucken där vi pratat om att lägga den. När en av deras backar missbedömde studsen kunde jag vänta till målvakten lagt sig ner och lägga in pucken, sade Mattsson om kvitteringen.

Nöjda läger

I båda lägren var det relativt nöjda miner efteråt. Färjestad saknade både sjuke Andreas Johansson och skadade Jörgen Jönsson, som hade problem med ryggen.

– Vi kan inte räkna med ordinarie lag hela säsongen. Men vi gör det ändå bra, spelar på fyra femmor större delen av matchen och har en bred trupp, sade Mattsson.

Moras assisterande tränare Pär Djoos såg också nöjd ut sedan hans lag tagit säsongens första poäng.

– Det viktiga för oss är att hitta ett spel som håller hela serien och det tycker jag vi börjar göra. Sen är det förstås lite surt att släppa in kvitteringen i numerärt överläge, sade han.

Läs mer om kvällens matcher:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM