Magnus Wernbloms hattrick räckte inte

Luleå vann säsongens första Norrlandsderby

HOCKEY

Luleå vann sin första seger för säsongen genom att besegra Skellefteå med 5–3 i en mycket tät och intensiv match på torsdagskvällen.

Men segern satt hårt inne, med bara fyra minuter kvar att spela kvitterade Skellefteå till 3–3 när Magnus Wernblom gjorde sitt tredje mål för kvällen.

Norrbottningarna hade då kniven på strupen, och det var elitserinykomlingarna från Västerbotten som såg ut att gå mot seger.

Den som snuvade Skellefteå på segern var Jesse Niinimäki som med bara två minuter kvar av matchen blev helt fri med Andreas Hadelöv i gästernas kasse och lyckades göra 4–3, hans andra mål i matchen.

Den otroligt vackra framspelningen till blålinjen där finländaren stod och väntade på pucken gjordes av backen Pavel Skrbek.

– Det var otroligt. När jag rusade fram undrade jag om han såg mig, men det gjorde han ju. Helt underbart, vilket pass, säger Jesse Niinimäki.

Niinimäki gjorde också Luleås och matchens första mål redan efter sex minuters spel.

”Känns bittert”

Luleå dominerade matchens inledning och ledde med två mål, men Skellefteå kämpade sig upp igen, till stor del tack vare urstarke Magnus Wernblom.

– Det här känns bittert, helt klart. Vi var ju på väg att käka upp dem på slutet, säger 33-åringen, vars samtliga tre mål gjordes i numerärt överläge.

– Luleå blev väl rädda om poängen när de hade ledningen, och det gav oss chansen att kliva fram, säger Magnus Wernblom.

Tempot var rasande högt matchen igenom, till att börja med uppdrivet av Luleå, senare av Skellefteå.

Skellefteå drog på sig utvisningar i matchinledningen, Luleå i slutet.

– Tre mål i powerplay, det är inte så vanligt för mig, säger Magnus Wernblom.

Skellefteå slutade inte kämpa efter kallduschen som Niinimäki gav laget.

Mål i öppen kasse

Istället tog tränaren Per-Erik Johnsson ut målvakten och satsade på ytterligare en kvittering.

Den här gången lyckades det inte. Iställe kunder Robin Lindqvist fastställa Luleås slutresultat till 5–3 med en puck i öppen kasse.

– Vi ger aldrig upp, säger Magnus Wernblom.

Skellefteå väntar fortfarande på den första elitseriesegern.

– Vi har Mora hemma på lördag. Vi blev stärkta ikväll när vi var nära att ta poäng på bortaplan, så nu ska vi vinna nästa match, säger ”Werner”.

Läs mer om kvällens matcher:

TT