Fortfarande ingen seger för Skellefteå

Wernblom tvingades utgå tidigt i första perioden

HOCKEY

Mora vägde tyngst på bortaplan mot ett Skellefteå utan stjärnan Magnus Wernblom. Dalalaget körde över motståndaren i sista perioden och tog hem segern med 5–3.

Wernblom hasade sig ut tidigt i första perioden. Många i publiken trodde att han hade blivit rappad i knävecket. Men Moras andretränare Pär Djoos och Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson var överens om att det var en kollision och en olyckshändelse.

– Kanske fastnade Magnus i isen på något sätt, han hade väldigt ont i alla fall, sade Per-Erik Johnsson.

Ingen visste efter matchen hur illa därhän Wernblom är, men eftersom det handlar om en ledbandsskada kan det ta tid.

På topp

Wernblom saknades definitivt på rinken, särskilt i den sista perioden då nykomlingarna fick det oväntat hett om öronen. Oväntat efter en andra period där hemmalaget spelade på topp och vände ett underläge till en uddamålsledning med 3–2. Skellefteås femma med finländarna Antti Virtanen och Markku Tähtinen såg då ut att kunna ta över Wernblom-femmans roll som målfabrikanter.

Men i den tredje perioden var det fina spelet som bortblåst.

– I den sista perioden var vi bättre än vad vi ens hade hoppas på i förväg, sade Pär Djoos.

Han var också nöjd med den första perioden som Mora lyckades kamma hem med 2–1. Men i ärlighetens namn kunde resultatet varit det omvända. Svängdörrarna var öppna. Skellefteå låg på offensiven och Mora kontrade.

– I den andra perioden var Skellefteå helt enkelt bättre än oss, sade Pär Djoos.

Hade det inte varit för Mora storspelade målvakt Juha Pitkämäki så kunde Skellefteå ha skaffat sig ett ointagligt försprång.

Vad som hände med Skellefteå i den sista perioden som Mora vann med 3–0 är något av en gåta.

– Jag vet faktiskt inte, vi skulle gå ut och spela som i den andra, sade Skellefteås back Daniel Sondell.

Då såg inget vidare ut bakåt, man gick bort sig allt för mycket i egen zon.

Slitsamt

Experterna tippar Mora och Skellefteå som bottenlag. Att döma efter lördagens spel ligger i alla fall Skellefteå oroväckande nära till att införliva deras spådom. Stabiliteten saknas och spelarna får slita väl hårt.

Mora har inga större stjärnor men ser tryggare ut än Skellefteå.

Mot Skellefteå lyste det lite extra om spelare Miroslav Blatak, Jarmo Kultanen, Eric Johansson, Juha Pitkämäki och Pierre Johnsson som sänkte Skellefteå med sitt 4–3 i sista perioden.

TT