Holmqvist hotar att lämna LHC

Tvekar trots topplön i Linköping

Foto: Stefan JErrevång
150000 i månaden, längre går inte Linköping i lön. Nu har Andreas Holmqvist avbrutit kontraktsförhandlingen med laget.
HOCKEY

Landslagsbacken Andreas Holmqvist har avbrutit kontraktsförhandlingen med Linköping.

Nu kan han vara på väg ifrån klubben.

– Jag har hört att flera elitserieklubbar är intresserade. Jag ska fundera lite, säger Holmqvist.

Toppklubbarna i elitserien börjar allt tidigare med att förbereda sig för kommande säsong. Till exempelvis så har Färjestad redan åtta forwards under kontrakt över 2007-2008.

Samma sak i Linköping där tio spelare har långtidskontrakt.

Men inte landslagsbacken Andreas Holmqvist. Hans kontrakt med Linköping går ut 31 april 2007.

Sportchef Johan Hemlin har pratat och förhandlat med Andreas Holmqvist sedan försäsongen startade och målsättningen var att ett förlängt kontrakt skulle vara underskrivet till premiären av elitserien.

Men Hemlin har misslyckats.

– Jag har sagt åt Johan att jag vill vänta lite och ligga lite lågt, säger Andreas Holmqvist.

Fler intresserade

En anledning är att Holmqvist är ett jagat byte bland toppklubbarna i elitserien. Han är ung, svensk, stor, rörlig och besitter bra händer samt ett bra spelsinne. En back som man kan bygga ett försvar runt i många år framöver.

– Jag har hört att flera elitserieklubbar är intresserade av mig. Det är givetvis jätteroligt. Nu vill jag fundera lite och bara koncentrera mig på hockey. Vi får ta upp förhandlingen senare, säger Andreas Holmqvist.

Vilka klubbar som vill ha Holmqvist tjänster vill han inte säga. Men en kvalificerad gisnsing är att topplagen Frölunda, Färjestad och HV 71 är intresserade.

Holmqvist vill dock poängtera att han stortrivs i Linköping och att han mycket väl kan tänka sig att stanna i klubben.

Sportchef Johan Hemlin avfärdar alla teorier att Holmqvist kommer att lämna klubben.

Får topplön

– Vilken klubb ska han gå till och vad är bättre där? Om Andreas önskar något så ska vi se till att han får det. Jag är övertygad om att vi kommer överens, säger Hemlin.

En anledning till att Holmqvist och Linköping hittills inte kommer överens är lönen. Magnus Johansson är Linköpings bäste back och tjänar runt 150 000 kronor i månaden, en relativ låg lön för en landslagsback. Holmqvist är erbjuden en lön som tangerar Johanssons – men högre vill Linköping inte gå. Väljer Holmqvist en annan toppklubb i elitserien skulle han kunna få runt 200 000 kronor eller till och med mer.

Tomas Ros