”Kristan är det stora fyndet”

Mats Wennerholm chattade med läsarna om Dreamteam

HOCKEY

Mats Wennerholm säger: Hej, hej nu är jag är. Ursäkta att jag är några minuter sen.

axel säger: Vem föreslår du om man vill ha en billig forward?

Mats Wennerholm säger: Det finns ju ett riktigt fynd. Jesper Mattsson i Färjestad kostar bara 650.000. Men du kommer inte vara ensam att ta honom. Han kommer att ösa in poäng i Dream Team.

Djoos säger: Vem är mest överskattad i Dream Team? Okey, jag ska vara snäll – du får nämna tre spelare för att du ska slippa hänga ut nån...

Mats Wennerholm säger: Det är många dyra spelare som får svårt att leverera med tanke på vad de kostar. Jukka Voutilainen i HV, Steve Kariya i Frölunda och David Moravec är Malmö är tre spelare jag skulle undvika.

Elit säger: Vem blir årets överraskning?

Mats Wennerholm säger: Patrik Hörnqvist i Djurgården har varitväldigt bra i inledningen av elitserien. Mikael Johansson i Färjestad är också en duktig center. Jag antar att du är ute efter billiga spelare i Dream Team.

Jesper säger: Hej Mats!!!..Jag undrar om det är värt att satsa på ett jämnt lag än med några bra och några sämre... Vad föreslår du??

Mats Wennerholm säger: Dream Team är ett evigt pusslande. Snittpriset ska ju vara exakt en miljon. Det går att plcoka sex spelare som ligger kring miljonmstrecket, men jag tror det är bättre att ta några dyra, men säkra kort och sedan försöka hitta billiga fynd, som redan nämnde Jesper Mattsson i Färjestad.

VF säger: Tror du att det är någon idé att köpa in dyra frölunda och HV71 spelare i laget när dom spelar så dåligt nu!?

Mats Wennerholm säger: Avstår du kanske båda lagen börjar gå som tåget. Det är nästan omöjligt att säga. Men Frölunda känns inte som något lag att satsa på i nuläget, även om de naturligtvis kommer att rycka upp sig. HV kommer att bli mycket bättre då centern Jan Hrdina ansluter i oktober.

Dahl säger: vem är den bästa målvakten?

Mats Wennerholm säger: Så här långt är det Johan Backlund i Timrå, men Brynäs Robert Kristan framstår som det stora fyndet. Kostar bara 1.1 miljon och har hållit nollan i två raka matcher hemma i Läkerol Arena. Brynäs spelar också ett väldigt tight försvarsspel (enda laget som spelar 1-3-1) och det innebär också få mål bakåt och mycket hjälp för målvakten.

Jimmy säger: Tim Eriksson i Linköping är relativt billig. Och han ses som en väldigt bra spelare, känns det som en spelare som håller att ta med i sitt lag?

Mats Wennerholm säger: Tim är absolut ett bra val och mycket spelare för pengarna. Linköping kommer att komma igång ordentligt under hösten. De har haft problem med målskyttet här i inledningen, men skapat mycket framåt.

Bengan säger: Mats funderar är inte sundström en viktig kugge i ett dream team lag

Mats Wennerholm säger: Jo. Han var strålande då jag såg honom mot Djurgården. Två mål dessutom. Han ligger visserligen i en prisklass där det finns många stora namn, men Sundström kommer att producera och Modo kommer säkert att hålla sig på övre halvan. Ett bra val.

Pelle säger: Hej Mats. Frölundas Jan-Axel Alavaara, är inte priset på honom (350.000) satt väldigt lågt?

Mats Wennerholm säger: Jo, det kan tyckas så. Men han är en defensiv back och producerar inte så mycket framåt. Jag tror inte han kommer att samla så många Dream Team-poäng i vinter. Men de som tycker tvärtom kan ju göra ett fynd.

paul säger: ser du någon i HV som kan sticka ut och bli ett bra köp i årets dreamteam?

Mats Wennerholm säger: Ja, Anderas Jämtin går för ett bra pris - 575.000.Backen Ola Svanberg är också ganska billig tycker jag.

tyrone säger: Viílken andramålis är bäst/har störst chans att få stå?

Mats Wennerholm säger: Om jag ska gå efter de inledande omgångarna är det Erik Ersberg i HV. Annars ser alla förstamålvakter rätt givna ut. Dave Strathos i Skellefteå lär väl få hoppa in så småningom, men allt handlar om form, skador och tillfälligheter.

gustaf säger: vem är den mest underskattade backen?

Mats Wennerholm säger: Eftersom det handlar om Dream Team utgår jag från priset. Då skulle jag nog säga Robin Jonsson i Färjestad. Han är given i laget och 550.000 är ett bra pris.

Matti Ruisma säger: Vad har du emot Luleå Hockey egentligen?

Mats Wennerholm säger: Ingenting. Jag tycker inte jag gjort annat än hyllat Luleå så här långt. Framförallt coachen Slavomir Lener och klubbens satsning på juniorer. Men du kanske tänker på att jag inte nämnt någon Luleåspelare? I så fall kan ajg nämna Roger Åkerström. Evigt ung och ett fynd för 650.000.

ghj säger: Om man ska satsa på ett helt lag med spelare från endast ett lag..vilket?

Mats Wennerholm säger: Då skulle jag välja ett lag som ser ut att gå över förväntan. Jag skulle sätta pengarna på Timrå i så fall.

Rob säger: Hermansson i Brynäs spelar med Bäckis. Kan göra en del mål, halv miljon känns billigt för honom?

Mats Wennerholm säger: Självklart. Men jag tycker att Nicklas Bäckström är för dyr. Han är en jättetalang och gjorde braksucccé i fjol. Men jag tror inte han kommer göra fler poäng än de andra spelarna i hans prisklass.

Jesper säger: Om man ska ta en riktigt dyr spelare vem ska man ta då?

Mats Wennerholm säger: En erkänt bra målgörare, eller en back som gör många mål. Det gäller att hitta spelare från lagens förstauppställningar i power play. Bland forwards skulle jag satsa på namn som Niklas Sundström, Lubps Bartecko (då han kommer) eller Esa Pirnes i Färjestad. Bland backar är det Thomas Rhodin, Magnus Johansson och Thomas Johansson. Pavel Skrbek i Luleå är också en billig back som producerar.

Göte säger: Är det fel att satsa på Pavel Brendl i Mora, vad tror du?

Mats Wennerholm säger: Nej, absolut inte. Jag tror att Brendl kan göra riktig succé. Han leder redan skytteligan med sina fem mål. Men han är känd för att kunna hamna i riktiga svackor emellanåt. Undivker han det lär han samla en hel hög med Dream Team-poäng.

tyrone säger: Om du fick välja en skellefteå spelare till ditt lag, vem skulle du då välja?

Mats Wennerholm säger: Magnus Wernblom är ju skadad, men det är den enda möjliga Dream Team-spelaren från Skellefteå i mina ögon. Ganska billig, dessutom. Backen Richard Lintner är bra, men inte för det priset. Jag tror inte att Skellefteå kommer att göra så många mål i vinter.

chefen säger: Hej, Mats. Vem är vår största stjärna? Foppa eller Zlatan?

Mats Wennerholm säger: Sportbladet gjorde en omröstning nyligen. Då vann Foppa med 70–30. Det säger väl allt. Man ska alltid lita på Folkets röst. Foppa är dubbelt så stor som Zlatan.

Mats Wennerholm säger: Okay, det var allt för idag. Lycka till med era Dream Team. Ha en fortsatt bra dag.