King kung i Skellefteå

Avgjorde när nykomlingen slog LHC

HOCKEY

Skellefteå har fått sin målkung.

Kanadensaren Jason King från Vancouver har börjat näta och blev med sina två mål tungan på vågen i 3–2-segern mot Linköping.

Många har tippat att Skellefteå ska bli svårslagna hemma. Att göra halvhjärtade insatser som Linköping gjorde på torsdagen är inte rekommendabelt.

Får Skellefteå ordning på försvarsspelet, särskilt på egen blå linje, så kan man prestera ett kvickt och fartfyllt anfallsspel som kan ställa till problem för många gästande lag i fortsättningen.

Nu har Skellefteå dessutom tagit två segrar på raken, utan målkungen Magnus Wernblom.

– Det är hela kollektivet som tar ansvar när han är borta, och sen har vi ju nu också Jason King som visar att han är en bra skytt, säger Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson.

Hemmapubliken i Skellefteå har säkert tagit King till sitt hjärta efter tre mål på de två senaste matcherna.

Alltför stor respekt

Skellefteå startade med allt för stor respekt för sina motståndare men kom successivt över den känslan. Linköping föll ned mot mörkret efter en acceptabel första period då man spelade klokt och enkelt.

Sedan trasslade man till det.

– Vi tappar ödmjukheten emellanåt. Skridskoåkningen var inte bra. Jag trodde vi skulle vara rappare över hela matchen, säger tränare Gunnar Persson.

Han tyckte samtidigt att det var hårfint att spelet skulle ha lossnat för sitt lag. Både första- och andrafemman ledda av Tony Mårtensson och Joakim Eriksson var på vippen att få liret att lossna.

Bra målvaktsspel

Andreas Hadelöv i Skellefteåkassen hade en lyckad dag liksom lagkompisarna Jason King, vikarierande kaptenen Fredrik Krekula, Daniel Welser.

– Och så hade vi en 18-åring som gick in och visade vägen, säger Per-Erik Johnsson.

Det var Thomas Larsson som tacklade offensivt vid blå linjen och fixade hemmalagets första mål. Då vände det för hans lag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM