Angell ordnade övertidsseger

Brynäs knäckte Modo i sudden death

HOCKEY

Han är känd för sin tackling mot Kenny Jönsson.

Mot Modo gick han åter på knock.

– Ett viktigt mål, sade matchvinnaren Nicholas Angell efter Brynäs 4–3-seger.

Nicholas Angell har fått en bra start i sin nya klubb. Ännu bättre kändes det mot Modo för backen som i fjol gjorde sig känd för en hård tackling mot Kenny Jönsson i allsvenskan.

– Det är inget jag tänker på längre. Shit happens, men det ska bli kul att möta Färjestad, sade ex-boforsaren och funderade på om Kennys brorsa Jörgen kan tänkas hämnas.

– Fast det tror jag inte.

När han efter 21 sekunder in i sudden death slog till mot Modo var det på ett betydligt populärare sätt och såg till att Brynäs fortfarande är obesegrat i sin nya arena.

– Det var kul, speciellt eftersom mina föräldrar flugit hit från Minnesota och är och hälsar på, sade Angell på sin klockrena svenska.

I samma lag som idolen

Hemma i Minnesota hade han Tommy Sjödin som stor idol då svensken spelade i Minnesota på 90-talet.

Nu är de två i samma lag i Gävle, Sverige.

Men bakom segern stod en annan rutinerad herre i Gävlelaget.

Ove Molin passade fram till 1–1-pucken och satte själv 2–2-pucken i numerärt underläge i början av tredje.

– Det kändes som Modo fick matchen dit de ville med ett tidigt mål och enkelt 2–1 efter vår kvittering. Därför var Oves mål väldigt viktigt, en energitändning för laget, menade tränaren Leif Boork.

– Fem man åker och tittar på Ove Molin, det funkar inte, kritiserade Modotränaren Harald Lückner.

Molin tillsammans med norrmännen Lars-Erik Spets och Mads Hansen har blivit ett lyckad drag av Boork, något som verkligen betalade sig mot Modo.

– Ove var pigg när han nu var tillbaka efter sjukdom. Han ger den kedjan fart, berömde Boork sin rutinerade forward.

Faktum är att han snart är Brynäs mest rutinerade genom tiderna. För när det kommer till antal matcher i Brynäsdräkten får 41-årige Tommy Sjödin stå tillbaka. Snart också rekordinnehavaren Janne Larsson med sin 647 matcher.

Får utrymme

Egentligen var det tänkt att han skulle jubilera i matchen mot Modo med sin 647:e match i Brynäs. Men sjukdom i tisdags gjorde att seger mot Modo kom i Molins 646:e.

Fast han fick ju jubla rejält ändå. Det syns att skridskoskicklige Molin är en av de som får mer utrymme med de hårdare bedömningarna.

Efter tre raka segrar tog det stopp för Modo, trots en mer samlat försvar än värdlaget. Men trots Per Svartvadets fina samspel med Robert Döme kom inte alla de hemvändande NHL-proffsen till sin rätt på samma sätt som de visat i säsongsstarten.

– Vi får vässa lite på anfallsspelet. Men vi får ändå vara nöjd med starten på serien, menade Harald Lückner.

TT