Stabilt, Timrå

Drömmål bäddade för femte raka segern

HOCKEY

Timo Pärssinen blev matchvinnare för Timrå mot Brynäs då han elegant drog bort Antti Hulkkonen och otagbart sprätte upp pucken i krysset bakom Robert Kristan.

Drömmålet betydde 2–0 till Timrå och bäddade för 3–1-segern – den femte raka segern.

Toppmötet mellan tabellettan och tabelltrean blev en riktig toppmatch i ett högt tempo – en match helt i publikens smak.

Timrå har fått en riktig drömstart i elitserien – fem raka segrar och 14 poäng av 15 möjliga. Nu fick Timrå dessutom första målet serverat av gästande Brynäs.

– Olyckligt att ge bort pucken när vi hade kontroll på den, konstaterade Brynästränaren Leif Boork.

Extra olyckligt för Brynäs var det att Timrås målkung Jonathan Hedström snappade åt sig och pricksköt 1–0 via stolpen tre minuter och 43 sekunder in i första perioden.

Ett topplag på isen

Styrkta av ledningsmålet spelade Timrå ut och agerade som ett topplag på isen, men målvakten Robert Kristan och Brynäsförsvaret redde ut stormen och i andra perioden var det Brynäs som skapade de farligaste chanserna. Johan Backlund lyckades dock freda Timråmålet på bästa sätt.

– Det kändes som om vi var på väg in i matchen, konstaterade Leif Boork, som fick se sina poängförhoppningar grusas av ett artisteri världsklass.

Det var den 29-årige finske landslagsstjärnan som med en briljant teknik lurade bort Antti Hulkkonen och lyfte in 2–0 i krysset.

Men Boork gav inte upp. Inte ens när Johan Andersson ökade på hemmalagets ledning till 3–0 i upptakten av tredje perioden.

Chansning gick inte hem

Brynästränaren plockade ut sin målvakt när sju minuter återstod av matchen.

– Jag ville få in extra energi i spelet i ett tappert försök att försöka gå ikapp i målprotokollet, förklarade Leif Boork.

Boork fick också sitt efterlängtade reduceringsmål, men då var slovenske landslagsmålvakten Robert Kristan tillbaka i målet när Nicholas Angell pricksköt 1–3 i spel i numerärt överläge.

Trots förlusten svarade Brynäs för en bra insats. Gästrikarna jobbade hårt på isen, men var inte lika vassa framåt som hemmalaget.

Oldtimern Tommy Sjödin svarade för ett mycket säkert backspel och var tillsammans med Andreas Dackell, Nicholas Angell och Peter Nolander de Brynässpelare som spelade de mest framträdande rollerna på isen.

– Hela laget förtjänar bästa betyg. Vi spelar med mycket fart och energi –och det tröttar ut motståndarna, konstaterade Timråtränaren Kenta Johansson.

”Doldisarna” Oscar Sundh, Peter Regin och Peter Nylander är lite av matchvinnare utan att det syns i matchprotokollet. Den trion krigar hårt och anger tonen för hela laget när de sätter fart på spelet.

Finsnickeriet och målfabrikationen svarar dock den starka förstafemman för med matchvinnare som Jonathan Hedström, Riku Hahl och Timo Pärssinen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM