Tvingades fly i utrustningen

Modo-stjärnan: Jag trodde jag hade varit med om allt

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Bombhotet tvingade Modospelarna att fly från Karlstad.

Sent i går kväll landade de hemma i Övik.

Utan bilnycklar, hemnycklar, mobiltelefoner och privata kläder - men med full hockeymundering.

- Tydligen ska man få vara med om allt, säger Andreas Salomonsson.

Foto: Håkan Nordström
Hem till Foppaland, i Foppatofflor. Modo fick lämna Karlstad hastigt när det stod klart att hallen var bombhotad. Spelarna hann precis få av sig skridskorna innan planen lyfte – så när som målvakten Karol Krizan.

2001: Franska fotbollsförbundet bombhotas inför träningsmatchen mot Algeriet. Matchen spelades efter att bombhundar sökt av området.

2002: Danska fotbollsförbundet bombhotas inför landskampen mot Israel. "En enorm explosion väntar", hotade avsändarna.

2004: 7000 åskådare fick fly Santiago Bernabeu-stadion efter att en tidning tagit emot bombhot mot stadion där Real Madrid mötte real Sociedad. Matchen avbröts vid ställningen 1-1.

2006: Leksand besegrade Linköping i Cloetta Center. Direkt efter matchen fick spelarna fly arenan efter bombhot som togs emot under den tredje perioden.

Modos spelare hann bara ta av sig skridskorna innan de beordrades att gå ut och sätta sig i en buss bara tio-femton meter utanför Löfbergs Lila Arena.

-Efter ett tag började vi tycka att det var märkligt att vi satt kvar i bussen så nära arenan, säger backen Mattias Timander.

När beskedet kom att matchen inte skulle spelas klart transporterades laget till det specialchartrade planet för att flyga hem till Örnsköldsvik.

Då kom nästa bakslag.

Charterbolaget tvingades byta plan på hemresan eftersom den ordinarie maskinen läckte bränsle.

Inga grejor var med

Klockan 21.15 landade planet och laget transporterades till hallen. Ingen hade fått med sig några personliga tillhörigheter.

Modos vaktchef Tommie Edlund fick ett hektiskt jobb med att ordna fram lägenhetsnycklar åt alla spelare.

-Vi lyckades med det innan bussen rullade in mot Swedbank Arena, säger han. Och vi har ordnat hit en massa bilar för att skjutsa hem dem som inte fått hit extranycklar till sina bilar.

I Modo finns många rutinerade spelare med massor av år i NHL bakom sig. Ingen har ändå varit med om något liknande.

- Jag trodde jag varit med om allt under året i Italien, menade Niklas Sundström.

Snöproblem i USA

- Där hände allt tokigt. I NHL var jag med om att en hemmamatch med New York Rangers blev inställd på grund av snöstorm.

I dag är det meningen att Modo ska träna på is. Träningstiden har flyttats från klockan 10 till 18 på kvällen.

-Då hoppas vi skridskor och annat är på plats, säger coachen Harald Lückner. Våra två materialare stannade kvar i Karlstad och åker bil tidigt söndag morgon till Arlanda. De ska landa i Örnsköldsvik vid 13-tiden.

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM