Här tar deras mardröm slut

Skellefteå bröt rekordlång måltorka: "Kan vända nu"

Foto: Scanpix
Äntligen Efter över fyra matcher utan mål. I går blev Skellefteå ett vinnande lag igen.
HOCKEY

SKELLEFTEÅ

Fyra matcher, tolv minuter och 38 sekunder.

Sedan försvann historiens värsta måltorka.

-Jag såg faktiskt inte att det blev mål. Men när kompisarna jublade förstod jag att pucken var inne, säger Fredrik Öberg.

Fredrik Öberg.

Skellefteå har gått från en målglad nykomling till ett krislag som inte kan göra mål.

Men norrlandsderbyt mot Modo i går gav Skellefteå lite lugn och ro.

Efter den första perioden var det stirriga miner både på publik och Skellefteå-spelarna. Fortfarande inget mål och det var över fyra matcher sedan en Skellefteå-spelare gjorde mål.

"Satte en backhand"

Men en gammal och pålitlig målkung, Fredrik Öberg 34 år, såg till att hemmapubliken fick jubla. Men det krävdes spel fem mot fyra och ett riktigt skitmål.

Samtliga utespelare fanns i en klunga runt Modo-målvakten Karol Krizan och det var omöjligt att se pucken.

För alla.

Utom Öberg.

-Jag tror faktiskt att jag var den enda i röran som såg pucken. Satte dit en backhand, men sedan såg jag aldrig att det blev mål. Det var när kompisarna jublade som jag förstod att pucken var inne, säger Fredrik Öberg.

Inför förra matchen gav andremålvakten Dave Stathos en morot i form av en pengabelöning till laget om spelarna bröt måltorkan. Men Stathos fick behålla pengarna.

Pengar till lagkassan

Men i går fungerade moroten.

Spelarrådet i Skellefteå har en regel att när spelare möter ett före detta lag ska spelaren ge pengar till lagkassan om Skellefteå vinner.

Eftersom halva laget spelat i Modo; Magnus Wernblom, Richard Lintner, Fredrik Bergqvist, Anders Söderberg, Daniel Sondell, Kari Haakana och PA Lundström - blev det en rejäl slant till lagfesten efter säsongen.

-Ja, det var en liten sporre att vinna. Nu hoppas jag att det kan vända för oss. Just den där regeln att man ska betala till lagkassan när man möter ett gammalt lag är väl annars inget jag jublar över, säger Fredrik Öberg och syftar på att han spelat för både Luleå, Malmö och HV71 i elitserien.

Öbergs 1-1 gav energi till Skellefteå och laget vann senare i förlängningen genom mål av Anders Söderberg efter att en Modo-back tappat markering vid egna blålinjen.

2-1 och två poäng till elitserienykomlingen.

AIK:are som spelat i Modo

Tomas Ros