Stoppat – igen

43 skott – bara två Frölundamål: Ofattbart att vi inte vinner

Foto: BILDBYRÅN
UTAN SEGER PÅ NYTT Frölunda sköt 43 skott, men gjorde bara två mål. Här är det Henrik Malmström som stoppas av Nicklas Bäckström och Daniel Sperrle.
HOCKEY

GÖTEBORG

43 skott – två mål.

Trots ännu en bra match förlorade Frölunda två poäng.

– Ofattbart att vi inte vinner i dag, säger Tomi Kallio.

Frölunda vann skotten i första perioden med 19–1. Matchen borde ha varit stängd och igenbommad med normal effektivitet. Men just nu har Frölunda förtvivlat svårt att göra rätt i avsluten och frustrationen förlamar.

– Det ska ju stå 4–0 efter första perioden men deras målvakt spelade bra, säger Martin Plüss, som själv sköt tio skott på mål.

Den senaste tiden har Frölunda spelat okej, skjutit mycket, men haft problem att vinna. Mot HV 71 för tre omgångar sedan sköt man 42 skott på bortais, i går sköt man 43, ingen av matcherna vann man.

– Vi kan inte gå och tycka synd om oss själva men visst måste vi börja göra mål, säger Plüss.

”Förlorade två poäng”

När Antti-Jussi Niemi lyfte in 2–0 från blå i box play i mitten av andra perioden kändes Frölunda extremt starka. Men ett par minuter senare missade Frölunda ett byte och Jonas Almtorp kunde enkelt reducera. Mer än så krävs inte för att störa dagens Frölunda.

– Vi måste ju ha bättre självförtroende än så. Vi leder inför slutperioden och går ut som om vi vill förlora, säger Kallio.

Tredje perioden var Brynäs. Man åt sig fast i Frölundas zon, var hungrigare och länge anonyme Nicklas Bäckström började röra sig. Man kvitterade genom Nick Angell och kunde mycket väl ha vunnit på något av Frölundas misstag i egen zon.

– Men det kändes som att vi förlorade två poäng och Brynäs vann en, säger Frölundas tränare, Stephan Lundh.

Får ingen utdelning

Frölunda hade en del oflyt.

– Det handlar om att göra mål och vi skulle behöva en match där vi får utdelning och många i laget gör poäng. Som det är nu sliter alla stenhårt utan utdelning och det tar på krafterna, säger Kallio.

Martin Strömberg