Stana – först strålande sedan syndabock

”Det gör ont”

HOCKEY

MALMÖ

Rastislav Stana var strålande i Redhawks mål.

I 57 minuter och 59 sekunder. Sen sänkte han sitt redan hårt prövade lag.

- Vi spelade bra, därför gör det ont att förlora matchen på det här viset. På ett stort misstag av mig, säger Stana.

Malmö tog en tidig ledning, höll 1-0 och dominerade klart i tredje perioden. Men närmare än ett skott i stolpens insida av David Moravec ville det sig inte.

Oavsett det såg en efterlängtad seger ut att vara i hamn.

Tills Linköpings Niklas Persson jagade en kontringspuck han aldrig skulle kunna hinna ifatt. Stana var solklart först och hade massor av alternativ att enkelt lösa situationen.

Han valde den sämsta.

- Jag försökte slå pucken över killens klubba, men jag höll min klubba med en hand så jag hade inte bra kontroll. Jag slog den rätt på hans klubba, säger Stana.

Niklas Persson tackade med att blixtsnabbt skjuta in 1-1 mellan benen på Malmös målvakt.

- Naturligtvis är det tungt. Det var vår match och två minuter kvar. Jag skadade verkligen laget den här gången. Därför gör det riktigt ont. Det var ett misstag av mig, men sånt händer. Jag måste bara försöka glömma det. Jag hjälpte ändå vårt lag att komma till den position vi var i matchen.

”1-0 kan man inte spela på”

Som om det inte var nog vann Linköping i förlängning.

- På det andra målet ser jag inte pucken. Det är för många i vägen. Det spelar egentligen ingen roll vad för mål dom gör, de hade haft chanser tidigare. Vi kan inte döda matchen. Att hålla 1-0 kan man inte spela på, vi var tvungna att försöka göra ett andra mål men klarade inte det, säger Stana.

Malmö det bättre laget

Stämningen i Malmös omklädningsrum var som tränaren Lars Osten Bergström träffande beskrev med sitt svar på frågan om hur spelarna kände sig därnere?

- Ja, inte fan gör dom vågen.

Malmö var det bättre laget i matchen.

- Det känns för jävla bittert. Vi har väl fem-sex soprena chanser. Vi har visat hela tiden att vi är jämnastarka med de andra lagen, men det verkar vara någon jävla förbannelse över hela situationen, säger Osten.

Under uppehållet ska Redhawks analysera vad som inte fungerar och satsa på mental träning.

- Vi kommer att vara ett bättre lag efter uppehållet, lovar Stana.

Läs mer om elitserien:

Stefan Alfelt