Ny tung förlust för Frölunda

Modo vann med tennissiffror

HOCKEY

Lansdslagsuppehållet kommer lägligt för Frölunda.

På lördagen åkte göteborgarna på en ny svidande förlust.

Modo vann hemma i Swedbank Arena med 6-1.

Frölunda är nu fast förankrat i bottenstriden.

Frölunda var med i matchen i en period. Men i den andra fick Modo det att lossna. Och det snabbt. Efter endast 13 sekunder skickade nyförvärvet Justin Morrison in 1-0 bakom storspelande Joel Gistedt.

Efter målet var det som om luften gick ur Frölunda. Hemmalaget fick nästan göra som de ville. Och när den andra perioden var slut stod det 5-0 på resultattavlan.

I den sista perioden snyggade Frölunda till siffrorna när nyförvärvet Sean Bergenheim prickade in 5-1 bakom Karol Krizan. Men närmare än så kom de inte. Krisen i Frölunda blir bara djupare och uppehållet kunde inte kommit lämpligare.

HV tog tionde raka

HV71 fortsätter visa kanonform. I dag tog Pär Mårts manskap tionde raka matchen utan förlust när de besegrade Timrå med 3-0 i EON Arena. HV71 var helt överlägset och ett skadedrabbat Timrå orkade inte alls bjuda upp till kamp. Noterbart är att HV:s tuffing Lance Ward drog på sig matchstraff efter att ha nitat Oscar Sundh. Bortasvaga Linköping visade att de inte bara kan vinna hemma. I dag besegrades Mora med 2-1 i FM Mattsson Arena.

Jörgen Källström