”Överens om vad som måste göras”

Bäckman höll enskilda samtal med spelarna

HOCKEY

GÖTEBORG

Första dagen på nya jobbet fick Per Bäckman skaka många händer. Och höra av spelarna varför Frölunda har problem.

– Killarna har haft bra självinsikt och vi är överens om vad som måste göras, säger krislagets nye tränare.

Efter en kort natt i hotellsängen var Per Bäckman en av de första att kliva in i Frölundas träningshall, intill Scandinavium. När spelarna sedan började komma inleddes en serie enskilda samtal, där den förre guldtränaren fick presentera sig och lära känna många nya ansikten.

Flera spelare borta

– Det har varit en hektisk men inspirerande dag. I samtalen har jag berättat vem jag är och vad jag står för. Sen har vi snackat en del hockey, och mycket annat, säger Bäckman.

En stor grupp spelare som är på internationella uppdrag saknades, men de som ändå var på plats gjorde en träning med assisterande Benny Westblom.

”Det är kloka killar”

– Det är kloka killar i det här laget och nu är jag ännu mer övertygad om att de kommer att vända det här. Killarna har bra självinsikt och vi är överens om vad som måste göras, säger Bäckman.

Ledigt i helgen. Hade du helst fortsatt jobba?

– Nej, killarna har kört hårda träningar den här veckan och behöver vilan. Sen behöver jag väl ta igen mig själv. Det har varit tre dygn med oavbrutet arbete.

Har du lagt upp en plan inför matchen mot Luleå på torsdag?

– På måndag har de som saknats inte hunnit tillbaka, men på tisdag kör vi två ispass i stället för ett, när alla är samlade. Då går vi igenom många viktiga taktiska bitar. Sen blir det ju enskilda samtal med de spelare jag inte träffat än.

Vad som sagts i samtalen behåller laget internt.

Backen Jan-Axel Alavaara hade Bäckman under fyra säsonger i Modo. Han räknar med en del förändringar under både träning och match.

– Det blir nog mer uppstyrt med tydligare roller nu, och det kan bli skitbra. ”Lillis” (Lundh, tidigare tränare) utgick väl mer från att laget skulle vara med och ordna upp det här.

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM