Sågade – efter 1 match

King: "För enkla misstag"

HOCKEY

MALMÖ

En träning och en match.

Sedan sågade Dave King Malmö Redhawks.

- Spelarna gör alldeles för enkla misstag, har svårt med kortpassningsspelet och kan inte göra mål, säger King.

Foto: BILDBYRÅN
MARDRÖMSSTART Dave King förlorade sin första match som tränare för Malmö. "Vi måste sträva efter enkelhet", säger kanadensaren.

Att skylla Malmös elfte förlust för säsongen på den nytillträdde tränaren vore magstarkt.

Men den rutinerade kanadensaren blev i går smärtsamt medveten om vilket jobb han har framför sig.

- Vi måste börja med att stoppa blödningen, säger King.

"Sträva efter enkelhet"

Vad som sedan väntar är ett räddningsarbete som i första hand går ut på att säkra Percy Nilssons mångmiljoninvesteringar - dels i Redhawks men framför allt i kommande Hyllie Arena.

- Jag har ännu inte hunnit prata med styrelsen om vilka krav de har, säger King som dock vet vad som behöver göras på isen.

- Vi måste sträva efter enkelhet. I dag försöker vi oss på att spela som ett topplag, det går inte när man är ett bottenlag. Då måste man spela säkert, enkelt och ta ett litet steg i taget.

Trots att Malmö tog ledningen mot Skellefteå i går redan efter drygt fyra minuter var hemmalaget aldrig nära segern.

- Jag kunde känna att det här är ett lag som haft det tungt. Vi är långt ifrån utspelade, vi leder matchen ändå känns hela tiden rädslan för att förlora större än viljan att vinna. Framför allt det måste vi ändra på, säger Dave King.

Tuffa matcher väntar

Tokjumbon Malmö har nu 12 poäng upp till slutspelsplats och åtta poäng upp för att undvika kvalserien. Närmast väntar tuffa bortamatcher mot Djurgården och Färjestad.

-De matcherna ser jag positivt på. Vi kan spela utan press på oss och får jobba i lugn och ro, säger King som ser möjligheter i Malmö.

- Vårt box play var bra, målvakten mycket bra och viljan går inte att klaga på. Får spelarna bara självförtroende så kommer vändningen att komma, säger King.

Mattias Larsson