Lägenheter gav FBK miljonvinst

Nybygget bredvid arenan jackpott för elitseriejätten

HOCKEY

Färjestad gör mångmiljonvinst - på lägenhetsaffärer.

- Vi har sålt 33 lägenheter vid Löfbergs Lila Arena och förtjänsten blir runt fem miljoner kronor, säger Lars Glennert, klubbdirektör i Färjestads BK.

Foto: Lars Hedelin
33 lyor. Lägenheterna bredvid Löfbergs Lila Arena är sålda. Färjestad gjorde en vinst på fem miljoner kronor.

Färjestad är Sveriges mäktigaste idrottsklubb. När andra klubbar är hyresgäst på hemmaarenan så äger Färjestads BK Löfbergs Lila Arena. Det ökar möjligheter till kringintäkter som restaurang och annan försäljning på arenan.

Och när andra klubbar tvingats ta stora lån för att finansiera arenan har Färjestad nu kommit till ett läge där man klarat av att amortera stora belopp på sitt lån.

Arenan snart betald

Klubbdirektör Lars Glennert vill inte säga exakta summan Färjestad har kvar i lån.

- Men det är mycket under 100 miljoner kronor, säger Glennert.

Uppgifter till Sportbladet säger att Färjestads har amorterat mycket på på den nya arenan och att den i praktiken helt avbetald.

Gränsen till lyx

När arenan är slutamorterad äger Färjestad den till 100 procent och står mycket väl rustad inför framtiden.

Nu har Färjestad även drivit igenom ett fastighetsprojekt. På marken mellan Färjestads kansli och Löfbergs Lila Arena har man byggt 33 bostadsrättslägenheter av hög klass, på gränsen till lyx.

Totalt har lägenheterna inbringat nästan 70 miljoner kronor, men från den summan ska alla kostnader dras ifrån.

- Alla lägenheter är slutsålda och de gick åt med en gång. Vi gör en vinst på runt fem miljoner kronor. Jättebra, säger Glennert.

För att vara Karlstad är kvadratmeterpriset för Färjestadslägenheterna väl tilltaget, 23000 kronor.

De större lägenheterna, fyra rum och kök fördelat på 109 kvm, kostade 2,5 miljoner kronor och de mindre två-rummarna på 61 kvm kostade 1,4 miljoner kronor.

- Bland de som köpt lägenheterna märks Per-Erik Johnsson och Anders Steen. Lägenheterna ligger på bästa möjliga läge och vi är mycket nöjda med hur väl projektet slagit ut, säger Lars Glennert.

Tomas Ros