Snabb revansch för FBK

Peter Nordström tvåmålsskytt mot Timrå

HOCKEY

Två bra perioder.

Det räckte för Färjestad skulle besegra Timrå med 3–1.

– Färjestad vann rättvist. Vi orkade inte stå emot i dag, sade Kenta Johansson, tränare i Timrå.

När lagen möttes i Timrå i tisdags var det Timrå som hade mest fart under rören och Färjestad som mestadels hade en spelare i utvisningsbåset. I torsdagens retur i Karlstad var rollerna nästan omvända. Färjestad förde spelet och Timrå fick kämpa febrilt för att inte tappa kontakten i matchen.

Färjestad gick fram till 2–0 i den första perioden efter två mål av Peter Nordström. Just Jönssonligan med Pelle Prestberg, Jörgen Jönsson och Peter Nordström surrade friskt kring Timråkassen.

I andra perioden ökade FBK trycket, denna gång med fler femmor involverade. Hemmalaget vann skotten med 22–5 i mellanakten men fick bara in en puck bakom storspelande Johan Backlund i Timrås mål.

Hedström-mål - på straff

– Johan räddade oss kvar i matchen. Han var ruskigt bra, menade Timråtränaren Johansson efter matchen.

Timrås chans att komma tillbaka i matchen låg i ett tidigt mål i den sista perioden. Det var precis vad gästerna fick. Timrå tilldömdes straffslag sedan Färjestadsbacken Robert Kantor slog undan skridskorna på en fri Peter Regin,

Jonatan Hedström lurade enkelt bort Daniel Henriksson och satte 3–1 i nättaket.

Närmare kom emellertid inte gästerna trots flera bra chanser, bland annat i numerärt överläge där Timrå fick möjligheten att spela fem mot tre i slutminuterna.

Första FBK-segern sen fjärde november

– En mycket bättre match än vad vi presterade i tisdags. Trots en fantastiskt bra andra perioden känns det ändå som det var med nöd och näppe som vi fick med oss segern, sade Roger Melin, tränare i Färjestad efter lagets första seger sedan fjärde november.

Peter Nordström var en av Färjestads bättre spelare, trots att han fick lämna matchen i förtid. I slutminuterna skällde Nordström ut domare Ulf Rådbjer så att den senare tröttnade och visade ut FBK-spelaren på 10 minuter.

– Jag hann knappt säga något innan Rådbjer visade ut mig, försvarade sig Nordström.

– Tycker att Pelle Prestberg gör en av sina bättre matcher. Även Jonas Frögren var bra, tyckte FBK-tränaren Melin.

Kollegan i Timrå, Kenta Johansson, hyllade sin målvakt Johan Backlund.

– Vi gjorde så gott vi kunde men orkade inte riktigt, menade Johansson.

Timrå saknade skadade Fredrik Warg. Det märktes. Förstakedjan med härföraren Jonatan Hedström var inte alls lika tongivande som i tisdagens möte i Timrå.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT