Första segern för Dave King

Malmö tog tre poäng borta mot Djurgården

HOCKEY

Dave King gjorde första ispasset som Malmötränare i måndags. Mot Djurgården på torsdagskvällen kom första segern.

– Spelarna var trötta på att förlora, förklarar kanadensaren 5–2-segern.

Det började visserligen med förlust i tisdags, 1–3 mot Skellefteå. Men kanske kan King ta åt sig i alla fall lite av äran för att hans andra match i klubben slutade med vinst – Malmös blott tredje hittills i elitseriecomebacken.

– Jag har försökt att bara vara så positiv som möjligt, säger King.

– Jag tror att det är spelarna som vill ha en förändring, jag har bara gjort småsaker.

King tog över tränarposten från Lars ”Osten” Bergström i söndags.

”Ha roligt”

Han beskriver det Malmö han kom till som nedstämt och besviket, efter att ha tappat ledning till förlust i match efter match.

– Vi har bara försökt få lätta upp stämningen och ha roligt. För det laget behöver mer än något annat är att ha roligt, säger han.

– Så det är det vi gjort de senaste dagarna, försökt njuta lite mer och med en lite bättre inställning kan vi också spela bättre.

Men mycket jobb återstår för Malmö, som trots segern ligger sist i tabellen. För även om segern var välförtjänt sålde sig Djurgården tämligen billigt och satte inte Malmö på några hårdare prov.

Matchens delikatess var dock Nichlas Falks 1–2-mål för Djurgården. Falk hämtade pucken i egen zon, kryssade i hög fart förbi och mellan både med- och motspelare och avslutade med en dragning som Ratislav Stana i Malmömålet inte hängde med på.

Missat jätteläge

Det var Djurgårdens första match efter landslagsuppehållet, vilket märktes på spelarna, som såg tunga och sega ut.

– Det är klart man skulle vilja börja elitserien samtidigt, men det är lite lågt att skylla på det, säger Djurgårdens assisterande tränare Charles Berglund och syftar på att Malmö spelade sin första match efter landslagsuppehållet redan i tisdags, medan Djurgården fick vänta tills torsdagen.

Men, som sagt. Med tanke på matchbilden var det svårt att skylla på ett längre uppehåll.

– Nej, Malmö var klart rappare än vi. Å andra sidan hade vi ett jätteläge att komma tillbaka i första perioden, när vi fick fem mot tre i nästan två minuter, säger Berglund.

– Men trots att vi tränade fem mot tre så sent som i morse, var vi helt iskalla.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT