Brynäs tappade 3-0 – på sex minuter

Djurgården stal en poäng i Gävle

HOCKEY

Brynäs hade 3–0 och mindre än sex minuter återstod.

Då chockade Djurgården såväl hemmaspelarna som 8171 i Läkerol Arena genom att göra tre mål och knycka en poäng i en match som egentligen var förlorad.

Poängvinnare blev Dragan Umicevic som efter flera missar tidigare under matchen kvitterade till 3–3 efter 18.38.

För Djurgården blev därmed 3–3-resultatet rena segern.

För Leif Boork och Brynäs var en ynka poäng en förlust.

Brynästränaren sparade heller inte på krutet i kritiken av sitt eget lags insats.

– Det här var bedrövligt. Vi gav bort matchen. Det får inte se ut så här, sade Boork.

– Jag kommer att ta upp det här med några av de spelare som blev övermodiga och som inte var med i matchen i slutet. Det här får inte upprepas.

Till 3–3 på 6.13

Förvandlingen började efter 13.47, då Christopher Thörn reducerade till 1–3. Då hade ändå Djurgårdens lagkapten Jimmie Ölvestad blivit utvisad för matchen strax innan.

Efter 1–3-målet tog Brynäs time-out. Men det som Leif Boork hade tänkt skulle bli en väckarklocka blev istället bara en del i förfallet.

– Det är alltid en avvägning när man ska time-out. Den kan ju ibland få fel effekt, sade Boork som inte ångrade sitt beslut utan såg felen i sina spelares agerande.

– Jag märkte faktiskt under time-outen att vissa spelare inte var riktigt närvarande, men det gick tydligen inte att påverka dem.

Djurgården tog sedan över matchen helt, reducerade till 2–3 efter 17.52 genom Kristofer Ottosson och kvitterade efter Brynässlarv 46 sekunder senare.

– Vi var mycket oroliga inför den här matchen, speciellt som vi hade ett sånt bottennapp senast mot Malmö, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

– Därför kändes det jobbigt när vi spelade bra, men ändå hamnade i underläge. Jag är dock nöjd med spelet, och en poäng var ju bra med tanke på utgångsläget mitt i sista perioden.

Femte förlängningen

Tidigare under matchen hade Dragan Umicevic två riktigt heta chanser att göra mål, men först räddade en liggande Daniel Sperrle i hemmamålet och sedan slarvade Djurgårdenspelaren bort en skottvinkel genom att vänta för länge.

– Därför var det ju jätteskönt att få sätta ett mål till slut. Jag vet egentligen inte riktigt vad som hände. Antingen bytte Brynäs, eller också så glömde de bara bort mig. Jag blev i alla fall helt fri framför målet och kunde lura ned målvakten och sätta den i nättaket, sade Umicevic.

Vill man se en riktigt lång hockeymatch, ska man tydligen välja just Brynäs–Djurgården.

Det här var femte matchen i rad det blev det förlängning mellan lagen. Det var dock den första gången som inget av lagen lyckades avgöra under förlängningen.

Läs mer om dagens elitseriematcher:

TT