Bry...näää vilket ras!

HOCKEY

Gävle. Nicklas Bäckström är inte glad efter Djurgårdens mirakelupphämtning.

Men han försöker ändå le när han får höra Tommy Sandlins ord om honom.

- Det är kul och smickrande att få höra det av en sådan meriterad tränare som Sandlin, säger Nicklas Bäckström.

Foto: Pernilla Wahlman
3-0 blev 3-3 Nicklas Bäckström kan bara konstatera att Brynäs otroligt nog tappade segern mot Djurgården under de sista minuterna.

En sönderslagen klubba med Bäckströms namn ligger på golvet i Brynäs omklädningsrum efter Djurgårdsmatchen som Gävlelaget tappade oväntat på slutet. 3-0 blev till 3-3 under matchens sista dryga sex minuter.

Men Nicklas Bäckström försäkrar att den trasiga klubban inte är resultatet av något vredesutbrott utan bara ett dåligt exemplar.

Bättre än Peter Forsberg, du brukar inte gilla den jämförelsen?

- Gillar och gillar, det gör mig ingenting och det är klart att det är smickrande, men det är väl onödigt att jämföra kanske världens bästa spelare med en yngling som jag.

Du gjorde ändå två poäng till och ligger nu på ett snitt på 1,23 poäng per match, det är bättre än Peter Forsberg vid samma ålder?

- Vad det är värt vet jag inte. Ärligt talar skiter jag i det eftersom vi gav bort matchen mot Djurgården.

- Och jag har knappt sett Peter Forsberg, säger en lätt irriterad Nicklas Bäckström som fyller 19 år på torsdag och som hellre vill prata JVM i december/januari.

- Det ska bli kul att få spela JVM hemma i Sverige, det är viktigt att vi får upp intresset för juniorhockey. Vi är ju många som spelar i elitserien i dag, så det ser bra ut.

JVM i Sverige

Anders Sundin