Modo är Frölundas värsta mardröm

3–12 på två matcher mot Öviks-laget

HOCKEY

Örnsköldsvik (TT)

Ingen Bäckman-effekt i Frölunda än.

Frågan är om det kommer någon.

Insatsen borta mot Modo tydde inte på det.

– Vi blev överkörda?lite avslöjade i egen zon, och det ser väl alla var vi har problemet, sade Per Bäckman sedan Modo vunnit med 6–2.

För tre omgångar sedan mötte Frölunda Modo borta– i sista matchen innan landslagsuppehållet. Göteborgslaget blev utklassat den gången också, 6–1 till Modo.

Sedan fick tränaren Stephan Lundh sparken.

Det lär inte Per Bäckman få, men den i Göteborg efterlängtade Bäckman-effekten har inte kommit. Även om han inledde med att matcha laget till 4–0 mot Luleå i Scandinavium.

Sedan föll Frölunda borta mot Mora (0–3) och så nu tennissiffror igen mot Modo.

– Vi har gjort två bra matcher tidigare men i dag blev vi överkörda. Efter 4–0 i första perioden var ju matchen i princip slut, konstaterade Bäckman.

In med Salo

Han bytte ut målvakten Joel Gistedt mot Tommy Salo efter 3–0. Salo var bra, men kunde inget göra åt förlusten – på egen hand.

– Vi måste klara spelet i egen zon bättre. Ska man vinna matcher måste man vinna en mot en-situationer, nu förlorade vi i princip alla kampmoment. Även om man är 1,70 måste man kliva dit om man möter en kille som är 1,90.

Frågan hur laget och han själv ska hantera den prekära situationen (sju poäng upp till Mora på första platsen ovanför kvalstrecket) svarade Bäckman inte på, men sade:

– Självförtroendet blir ju inte bättre när vi blir så nedtryckta som i kväll.

Muntert i Modo

Muntrare tongångar då hos Bäckmans kollega Harald Lückner. Vars Modo är i en smått hysterisk hemmaform – fyra raka segrar nu i Swedbank Arena, sex raka matcher utan förlust och 15 poäng på dem.

– Det var härligt att se med vilken fart, kraft och tyngd vi jobbade i första perioden och naturligtvis skönt att få 4–0, sade Lückner.

– Sedan kändes det faktiskt lite äckligt att gå ut till andra med fyramålsledning, och vi var lite på hälarna där i början!

Men Modo var aldrig hotat. Med full koncentration hos Modospelarna matchen ut hade det blivit tvåsiffrigt.

På torsdag möter Modo Färjestad borta – två gånger. Efter den ordinarie matchen ska de 7.13 som är kvar från matchen som avbröts efter ett bombhot spelas färdigt (Modo leder med 2–0).

Modos hemvändare från Schweiz, backen Pierre Hedin, var inte med mot Frölunda men åker med till Karlstad. Han får dock bara spela i ”huvudmatchen”, eftersom han inte var anmäld i truppen i den avbrutna matchen.

– Vi har tre tuffa bortamatcher på raken nu, då passar det bra att få in Pierre och se i vilken författning han är. Han kommer att få känna på det mot Färjestad, sade Harald Lückner.

TT