HV71 tog ledningen sex gånger mot LHC

Smålänningarna räknade in sin fjortonde raka utan förlust med vinsten över LHC

HOCKEY

Svängigt, spännande och roligt att se på.

Men rena mardrömmen för tränare och målvakter.

Mötet mellan Linköping och HV71 hade det mesta – inklusive mängder av mål. 8-6 slutade matchen i favör för bortalaget.

Sex gånger tog HV71 ledningen. Bortalaget gjorde första målet, varpå LHC snabbt replikerade och kvitterade.

Den visan upprepade sig. Gång på gång.

Första perioden bjöd på fyra mål. Andra sex och tredje fyra. Målen var snygga och ingen av målvakterna hade – trots alla målen – något att skämmas för. Skämmas får i så fall backarna i bägge lagen göra.

0-1 kom på styrning via Mattias Remstams klubba.

Kvitteringen var vacker: klapp-klappspel av nykomponerade kedjan Tony Mårtensson, Niklas Persson och Mikael Håkansson och Scott Langkow i HV-kassen hade inte en chans.

När HV återigen tog ledningen var det genom Jan Hrdina som tog fart i egen zon, kryssade mellan stillastående LHC-backar och avslutade vackert med ett dragskott i krysset.

Innan perioden var slut hade dock LHC återigen kvitterat (Joakim Eriksson).

I den stilen fortsatte det fram till HV kunde ta ledningen med två mål i slutet på andra perioden och då var det nog en och annan som räknade in Jönköpingslagets fjortonde raka utan förlust.

Men LHC gav inte upp, och 5.14 in i sista perioden kunde LHC utjämna för femte gången, genom Tim Eriksson, som i och med det gjorde sitt tredje mål i matchen.

Och ja... Publiken kände igen mönstret när HV71 tog ledningen för sjätte och sista gången i matchen genom Jukka Vuotilainen med bara 3.40 kvar av matchen.

LHC jagade och kämpade i slutet av matchen för att nå ytterligare en kvittering. Med dryga minuten kvar tog Gunnar Persson ut Jonas Fransson från LHC-målet, men en klubba gick av och Andreas Jämtin kunde lägga in HV:s åttonde mål för kvällen i öppen kasse.

– Allt för publiken. Det ska ju vara underhållning, mös HV71:s tränare Per Mårts.

– Det var en fantastiskt bra hockeymatch, men vi hade svårt att försvara oss, konstaterade han lakoniskt.

– Det får bara inte hända att backarna försvinner som de gjorde. Det syntes från början att linjerna i spelet försvann. Vi sa efter två perioder att vi hade möjlighet att vända eftersom HV också var ute och virrade, men tyvärr klumpade vi till det, sa en besviken LHC-tränare Gunnar Persson till Canal+ efter matchen.

Robert Triches