Attacken mot Bäckman

Frölundas kris växer – ny storförlust i går

HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Andra raka förlusten. Då går den sparkade Frölundatränaren Stephan Lundh till verbalt angrepp mot sin efterträdare Per Bäckman i direktsänd tv.

Foto: Markus Sandin/ÖA
Tuff inledning Per Bäckman har fått en tuff start som tränare i krisdrabbade Frölunda. Ny förlust i går. 2–6 borta mot Modo.

Per Bäckmans Frölunda åkte på en ny tung förlust mot Modo i går. Samtidigt satt den sparkade Frölundatränaren Stephan Lundh i direktsändning och hade åsikter om valet av Bäckmans som sin efterträdare.

”Inte problemfritt”

På frågan till ”Lillis” om Frölundas ledning kom på att man måste byta tränare och då valde Per Bäckman, som tidigare lyckats med två brandkårsuttryckningar, svarade ”Lillis”:

– Det är väl ett tag sen så att säga. Jag kan inte sitta och säga bu eller bä här, de tog ett beslut för klubbens bästa och jag hoppas det blir bra.

Canal +: Hur är din relation med Per Bäckman? Ni jobbade ju tillsammans i Malmö.

– Ja, det var väl inte helt problemfritt.

– Han har gjort mycket, men det var märkligt att Frölunda tog honom, men de ville väl ha någonting tvärtemot mig. Han tog över ett lag som var i semifinal, bland de fyra-fem bästa och lämnade ett lag som missade slutspel.

Per Bäckman tar lugnt på påhoppen.

– Jag har svårt för den här pajkastningen. Förstår inte vad den ska leda till. Det är väl så at vissa som jag får anbud, antagligen för att man lyckats emellanåt, vissa får inga anbud, säger Bäckman.

– Jag har nog med det jobb jag satts att sköta. Och så vitt jag kan minnas åkte Malmö ur elitserien, sedan jag lämnat klubben.

På ”Lillis” Lundh uttalande om att han inte skulle kunna jobba med Bäckman svarar dagens Frölundatränare:

– Det blir väl knappast aktuellt heller. Så vitt jag get är det jag och Benny Westblom som sköter det här nu och vi är övertygade om att vi ska lyckas vända den här trenden.

Frölunda vek ner sig

Per Bäckman erkände dock att var överraskad över hur hans Frölunda vek ned sig i går.

– Vi blev översköljda, ja, överkörda i första, säger han. När vi tillåter Modo komma med fart är vi alldeles för små i försvarsarbetet.

– Modo bara puttade undan oss, vi vann inte en kamp och efter 4–0 var matchen slut.

Visst kan man snacka om rena hönsgården framför era målvakter?

– Vi blev helt klart avslöjade. Många av mina spelare stod bara och tittade på. Vi är för svaga i egen zon.

Harald Lückner vill egentligen inte kommentera kritiken mot Per Bäckman, men säger ändå:

– Mycket av vad som sagts säger väl mera än de som sagt det än Bäckman.

Hasse Andersson ([email protected])