Kan tvingas utomlands

Hannula vägrar spela för HV71 - konflikten med OS-stjärnan växer

HOCKEY

Mika Hannula är förlorad för HV 71.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer landslagsforwarden inte att återvända till Jönköping.

Foto: mats strand
i ett dödläge Hösten har minst sagt varit turbulent för OS-stjärnan Mika Hannula. Nu riskerar han att stoppas från spel i elitserien.

För elva dagar sedan kom beskedet att Mika Hannula, 27, skulle ta time out från hockeyn.

Beslutet kom lika plötsligt som oväntat.

Hannula angav personliga skäl som orsak, och har sedan dess befunnit sig i Stockholm. Sportbladet har tidigare avslöjat att landslagsforwarden de senaste dagarna tränat med division 1-laget Vallentuna.

Och enligt uppgifter tänker han inte återvända till Jönköping.

- Inga kommentarer, säger Hannula själv.

Fortsatt betala lön

Från HV-håll har man hela tiden sagt att man kommer att ha tålamod och ge Hannula den tid han behöver. Klubben har bland annat fortsatt att betala hans lön i hopp om att stjärnforwarden skulle återvända.

Men enligt uppgifter till Sportbladet har HV redan bestämt sig för att fullfölja säsongen utan en av lagets bästa spelare.

HV:s sportchef Fredrik Stillman kom hem till Jönköping i går efter att ha varit i Nordamerika med några av klubbens sponsorer.

"Svårt att spekulera"

- Jag känner inte till att Mika inte ska spela för oss. Min förhoppning är fortfarande att vi ska kunna lösa det här, säger han.

Och om ni inte gör det. Är det tänkbart att ni släpper honom till någon annan elitserieklubb?

- Det är väldigt svårt att spekulera i. Han är vår spelare den här säsongen och nästa. Vad som händer om han inte återvänder tänker jag inte ta ställning till nu, säger Stillman.

Djurgården har nämnts som ny klubbadress. Men enligt vad Sportbladet erfar ska det mycket till om HV släpper Hannula till någon konkurrent. Om Hannula tänker fortsätta spela på elitnivå är det mest sannolika att han köps ut av en utländsk klubb.

Turerna kring Hannula

Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM