Först knäckt – sen hjälte

Foto: scanpix
Sänkt och utbytt Karol Krizan hade en tung inledning mot Färjestad. I match två såg han till att Modo höll undan när Modo pressade på.
HOCKEY

KARLSTAD.

Knäckt – och matchhjälte.

Modos målvakt Karol Krizan, 26, hade en av sina konstigare dagar som hockeymålvakt i Karlstad i går.

– Det kändes konstigt att spela i dag, säger Krizan.

I slutspelet i våras knäckte Färjestad den slovakiske Modomålvakten, som fram till slutspelet storspelet.

I går hittade FBK-spelarna rätt igen. Peter Nordström, Mathias Johansson och Thomas Rhodin siktade alla högt – och fick utdelning inom loppet av 81 sekunder.

– Vi behövde inte prata om honom innan, vi kan honom sen tidigare. När han inte får bra hjälp av försvaret så blir han ofta stående långt in i målet, då är det alltid bra att sikta högt, säger Färjestads Jörgen Jönsson.

”En del otur”

Krizan hängde på klubben och var deppig efter de tre snabba baklängesmålen, men väntade till efter Jonas Höglunds fullträff 13.32 in på perioden innan han åkte till avbytarbåset.

– Jag hade en del otur i början och efter fjärde målet ville jag gå av, säger Krizan.

Han följde matchen från bänken i en dryg period. Inför tredje perioden fick han order om att ta plats i målet igen av tränaren Harald Lückner. Allt med tanke på de extra sju minuter som skulle slutföras efter den ordinarie matchen, de minuter som var kvar av matchen som tvingades avbrytas på grund av bombhotet i Karlstad för dryga tre veckor sedan.

Höll undan i andra

– Vi pratade om att jag skulle stå tio minuter av tredje perioden eller hela perioden, tränaren bestämde. Det hjälpte mig att få stå hela tredje perioden. Hemma i Slovakien har det hänt tidigare att jag blivit utbytt och inbytt igen i en och samma match, men det var länge sedan, säger Modomålvakten.

För när ”bombmatchen” skulle slutföras var Krizan lika bra igen som han var förra gången i Karlstad. Modo hade en 2–0-ledning att gå på och Krizans storspel gjorde att gästerna kunde hålla undan.

– Just nu känner jag mig i alla fall glad över att det blev tre poäng, säger Krizan.

FBK fick Krizan att bli darrig i slutspelet

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM