Malmö spräckte HV:s svit

Första förlusten för HV71 på 15 matcher

HOCKEY

HV 71 åkte ikväll på sin första förlust på sexton matcher.

Bottenlaget Malmö vann med 2-0 i en blek tillställning.

– Vi skapade inte tillräckligt med chanser för att vinna, säger HV-tränaren Per Mårts till TT.

HV 71:s segerturné är över.

Sviten stannade vid tolv raka segrar och femton matcher utan förlust.

Ikväll visade tabelltvåan inte upp det spel som inkasserat segrar på löpande band den senaste månaden.

”Hälsosam respekt

I en tafatt och blek tillställning i Malmö Isstadion rakade Edvin Frylén in ledningsmålet efter 17.03 i den andra perioden.

Så långt, liksom fortsättningsvis, agerade bottenlaget säkert i defensiven med uppoffrande slit som efterföljande segerrecept.

– Bra känsla för mig och hela laget. HV är ett så bra lag att våra spelare hade en hälsosam respekt för dem. Vi jobbade säkert i defensiven och då kommer resten efterhand, sade Malmös tränare Dave King till TT.

”Malmö spelade bra i försvaret”

22 utvisningsminuter fördelat på elva vardera, gjorde ingen stor succé för något av lagen. Power play-spelet var inget vidare och i takt med de numerära underlägena smög sig tröttheten fram.

HV 71 gjorde vad man kunde och pressade i slutet på mot Malmömålet. Laget har onekligen spetskompetens i laget. Men ikväll uteblev målen. I slutet av matchen slog Lasse Pirjetä in slutresultatet 2-0 i tomt mål. En mycket viktig seger för Malmö i bottenstriden

- Visserligen hade vi ett ribbskott i sista, men Malmö spelade bra i försvaret och vi skapade inte tillräckligt med chanser för att vinna, sade HV 71:s tränare Per Mårts till TT.

Johan Häll