Stjärnan: Vi måste värva

Fredrik Bremberg vill se nya spelare: Hoppas alla inser hur allvarligt det är

HOCKEY

Djurgården är formsvagast i elitserien.

Nu kräver poängkungen Fredrik Bremberg att laget måste förstärkas.

- Jag hoppas alla inser hur allvarlig situationen börjar bli, säger han.

Foto: GUNNAR SEIJBOLD
DJURGÅRDSDEPP Tränarduon Hans Särkijärvi och Challe Berglund deppar tillsammans med spelarna efter ännu en förlust, 2-4 mot Modo.

November har varit en svart månad för alla djurgårdare. Inte en seger under ordinarie matchtid sedan den 28 oktober. Totalt har Djurgården bara skrapat ihop fyra poäng på de åtta senaste matcherna.

I går tappade laget en 2-0-ledning i tredje perioden. Modo gjorde fyra raka mål mot ett paralyserat hemmalag.

- Vinner vi inte matcher som den i dag, så vet jag inte riktigt när vi ska vinna, säger Fredrik Bremberg och skakar på huvudet.

"Tappat offensivt"

Nu menar lagets stjärnforward att klubbledningen måste agera.

- Ja, jag tycker att vi måste förstärka truppen. Framförallt har vi tappat offensivt. Inför den här säsongen försvann Patrick Thoresen, Daniel Rudslätt och Per Eklund. Jag tycker inte att vi har lyckats ersätta dem, säger Bremberg.

Både Frölunda och Malmö vann sina matcher i går och närmar sig Djurgården i seriens bottenstrid.

- Jag hoppas att alla inser allvaret. Det är så tätt med matcher och det går fort att rasa i tabellen om inte poängen rullar in, säger Bremberg.

Men varken tränaren Hans Särkijärvi eller Johan Garpenlöv, som sitter i klubbens sportkommitté, håller med Bremberg.

- Vi har en bred och bra trupp, och ser ingen anledning att gå ut och värva. Dessutom har vi fyra spelare på skadelistan som vi hoppas ska vara tillbaka kommande vecka, säger Särkijärvi.

- När serien är slut är jag övertygad om att vi kommer att ligga sexa eller sjua, precis som vi siktade på inför säsongen.

Johan Garpenlöv:

- Just nu letar vi inte aktivt efter någon ny spelare. Givetvis håller vi ögonen öppna hela tiden, dyker rätt spelare upp kan det bli intressant. Men vi har det inte så fett ekonomiskt, säger Garpenlöv.

Rykten har placerat landslagsforwarden Mika Hannula hos Djurgården.

- Vill Mika flytta tillbaka till Stockholm och spela för oss är vi självklart intresserade. Men vi har inte varit i kontakt med honom, säger Garpenlöv.

Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM