Kameraförslaget sågas av klubbar

"Hela förbundet är väldigt avskärmat från verkligheten"

1 av 2 | Foto: Lasse ALLARD
EMOTSAGD Christer Englunds förslag för att minska våldet inom ishockeyn stötte direkt på problem.
HOCKEY

Christer Englund vill införa kameraövervakning på samtliga arenor.

Men flera av elitserielagens klubbdirektörer sågar förslaget.

- Christer har ingen

aning om hur en elitklubb fungerar, säger Färjestads Lars Glennert.

Det har varit oroligheter på läktarna i samband med flera elitseriematcher den senaste veckan. För att komma till rätta med problemen lanserade Hockeyförbundets ordförande Christer Englund förslaget att kameraövervakning ska införas på samtliga arenor.

"Överreaktion"

Men flera av klubbarna vänder sig mot förslaget.

- Det känns som en överreaktion. Men det blir väl lätt så när man ska kommentera en verksamhet som man inte har någon kontakt med, säger Lars Glennert.

Han tycker inte att situationen är så allvarlig att det är nödvändigt med någon kameraövervakning.

- Förbundet är väldigt avskärmat från verkligheten. Min känsla är att de har väldigt svårt att lämna kansliet uppe i Stockholm, säger Glennert.

Han är kritisk till att förbundet i allmänhet, och Christer Englund i synnerhet inte är ute mer och besöker elitserieklubbarna.

- En gång har Christer varit här i Karlstad, och det var när vi beordrade honom att komma hit för att diskutera juniorfrågan. Annars kommer de bara när de ska dela ut SM-medaljerna, säger Glennert.

- Jag tycker att det är synd att vi inte har en ordförande som är mer intresserad av sporten.

Välunderrättad

Christer Englund ställer sig oförstående till Glennerts påståenden:

- Det får stå för honom. Jag åker inte land och rike runt för att för att se på ishockey. Men, visst, vill han att jag ska komma till Karlstad oftare ska jag självklart göra det.

Enligt Englund får han ständigt rapporter om situationerna på arenorna från Hockeyligans sportchef Tommy Töpel och förbundets tävlingschef Lars G Karlsson.

- Om Glennert menar att jag inte kan uttala mig om vilka åtgärder som ska vidtas mot supporterproblemen är han väldigt dåligt påläst, säger Englund.

Klubbdirektörerna om kameraövervakning

Hans Abrahamsson