Tredje gången gillt för Modo

Slumpmål avgjorde mot HV 71

HOCKEY

Modo besegrade HV71 med 2–1 på bortaplan. Tidigare har Modo två uddamålsförluster mot HV.

Första målet kom efter 17 sekunder, sedan var det Modos match.

– Vi var på tårna direkt och fick sitta i förarsätet den här gången, sade tränaren Harald Lückner.

Modo gjorde en bra match. Defensiven var tät och anfallen bättre än HV:s. Gästerna vann skotten med 28–15 och var det bättre laget matchen igenom.

– Jag är stolt över på vilket sätt vi genomförde matchen. Vi var kanske lite för heta i första perioden och drog på oss för mycket utvisningar, men vi klarade ju det också, sade Harald Lückner.

Drömstart

Modo kunde inte ha önskat sig en bättre start på matchen än man fick. I allra första bytet slarvade HV-backen Lance Ward med ett uppspel. Pucken fastnade på Niklas Sundström, som levererade vidare till Justin Morrison.

När Morrison skulle passa in framför mål träffade han istället HV-backen David Petrasek som styrde in 0–1.

– Det är ju en dröm att få ledningen efter bara 17 sekunder. Jag tycker att vi lyckas nollställa oss bra efter den starten också, sade Harald Lückner.

HV fick gott om chanser att kvittera när Modo drabbades av fyra raka utvisningar i första perioden. Men hemmalagets power play var verkligen inte bra.

– Vi tar inte avslut när vi ska, utan hamnar i hörnen och passar runt för mycket. Skjuter man inte blir det inga mål, konstaterade HV-tränaren Pär Mårts.

Slumpmål

Även 0–2 var ett slumpartat mål. Adam Anderssons höga skott från blålinjen tog i bröstet på Andreas Salomonsson framför mål och ställde HV-målvakten Erik Ersberg totalt.

Jukka Vuotilainen reducerade till 1–2 i slutet av mittperioden. I sista perioden hade Jan Hrdina ett skott i kryssribban, men närmare kom inte HV.

– Jag tycker att vi hade järnkoll på matchen tills det är sex minuter kvar. Därefter blev vi lite nedtryckta, men efter två uddamålsförluster mot HV tidigare så var det vår tur att vinna idag, sade Lückner.

Totalt lyckades HV bara skjuta 15 skott på hela matchen. Modo höll ihop defensiven bra och spelade riktigt bra i box play, men utmanades inte heller på allvar av HV.

Modo vann rättvist. Lagets bästa för dagen var Per Svartvadet och Pierre Hedin.

– Svartvadet gjorde ett jättejobb, han är på väg tillbaka till den form han hade innan skadan. Jag är jättenöjd med spelarna, ingen föll ur ramen idag, sade Lückner.

TT