Timrå vägrade tacka publiken

Utbuade i första perioden - då hämnades spelarna

HOCKEY

TIMRÅ

Utbuade efter första perioden.

Då hämnades spelarna

på fansen efter segern och lämnade isen utan att tacka för matchen.

- Finns ingen anledning att vi ska tacka för matchen när vi blivit utbuade, säger Timrås målvakt Johan Asplund.

Foto: NORRPICS
DE JUBLAR - PÅ EGEN HAND Timrå vände och vann mot Malmö. Men efter matchen vägrade spelarna tacka publiken.

Efter första perioden låg Timrå under med 0-2 mot jumbon Malmö.

Det fick publiken att agera och ta till högljudda burop. Trots att Timrå leder elitserien och kanske spelar sin bästa hockey någonsin blev spelarna utbuade på hemmaplan.

Sedan vände Timrå och vann med 5-2 mot Malmö.

Timrå vann tack vare snabbhet, frenesi och ett bra powerplay.

"Buropen negativa"

- Att vi lyckades att vända matchen har inget att göra med att vi blev utbuade. Buropen tog vi bara som negativt och det kändes konstigt att bli utbuade när vi leder serien. Det där var inte ok av fansen, säger Johan Asplund.

Asplund tog första segern på hemmaplan någonsin i Timrås tröja. Han stod bara fyra hemmamatcher i fjol och i år har han matchats sparsamt när Johan Backlund gjort supersuccé. Men trots att Asplund tog en historisk seger var han kall mot fansen efteråt och valde att följa med i bojkotten av publiken.

- Vi åkte spontant av isen. Det var inget vi hade pratat ihop oss om och alla kände nog samma sak. Varför ska vi tacka publiken när vi blivit utbuade, säger Asplund.

Timrås spelare brukar åka fram till den stora ståplatsen på kortsidan av E.ON Arena och först klappa med klubborna i isen och sedan göra vågen. Ett sätt att tacka publiken för all hjälp under matchen.

"Agerandet inte bra"

Nu åkte spelare efter spelare av isen, utan att göra några tecken mot hemmasupportrana. Fansen på ståplats svarade med att återigen bua. En konstig syn och ljudkuliss när elitserieettan vunnit med 5-2 på hemmaplan.

- Fansen ska stötta oss och det var en skön känsla när vi gjorde 2-1- målet i andra perioden. Då kom publiken tillbaka och gav oss stöd. Men deras agerande vid första periodpausen var inte bra, säger Asplund.

Trots Asplunds succé i går är det osäkert om han får stå i morgon. Det är hård konkurrens i Timrå och Johan Backlund brukar inte behöva stå och vakta båsdörren alltför många matcher i följd.

- Nu ska jag suga på den här segern. Om jag ska stå på torsdag är upp till tränaren att bestämma, säger Asplund.

ARTIKELN HANDLAR OM