Missen som kan bli guld värd för Modo

HOCKEY

JÖNKÖPING

Att jubla över en missad värvning hör inte till vanligheterna.

Men det kan Modo göra.

Pierre Hedins återkomst i stället för Tommi Kovanen kan bli guld värt för elitseriens formstarkaste lag.

– Inget ont om Kovanen, men att den övergången sprack var nog det bästa som kunde hända oss, ler tränaren Harald Lückner.

Foto: Jan-Erik Ejenstam
Pierre Hedin, planens bästa back enligt Lückner.

När försvararens finska klubb JYP Jyväskylä vägrade att skriva på handlingarna dök i stället plötsligt Pierre Hedins namn upp på transfermarknaden.

28-åringen hade tidigare svarat för 372 matcher i Modos dress och är med 61 fullträffar fyra i målligan för backar genom tiderna.

Kickades

När Hedins schweiziska lag Ambri-Piotta fick pisk tio matcher på raken var den 50-faldige svenske A-landslagsmannen en av de utlänningar som kickades.

Gårdagens toppmöte mot HV 71 var Pierres tredje match efter återkomsten – och hans klart främsta.

– Planens bästa back, berömmer Lückner. Med honom faller alla bitar på plats. Det känns som att vi kan vara med och utmana om guldet på allvar, trots att plånboken inte precis tillhör de största i serien.

Hedin var stabil, brytsäker och deltog som vanligt även i offensiven.

– Formkurvan pekar uppåt och det är ett grymt bra gäng jag kommer tillbaka till. Tror aldrig vi har haft en sådan bredd på truppen, ler Pierre.

Flest mål av alla

Modo har plockat 19 poäng under november månad, vilket är flest av alla. Därför har elitseriens hetaste lag klättrat till fjärde plats.

– Att ta tre poäng i Jönköping är riktigt bra gjort. Att de bara sköt 15 skott säger ju en del om vår defensiva insats, menar Hedin.

Fyra minuter före slutet tvingades han utgå på grund av en smäll mot nedre delen av revbenen.

Men räkna med Pierre Hedin mot Timrå på torsdag – hans premiär i nya arenan och första hemmamatchen sedan våren 2005 för Örnsköldsviks hjälte.

Joakim Löwing

ARTIKELN HANDLAR OM