Kahnberg$ val

Miljoner i Schweiz eller comeback hemma – men Frölunda matchar inte budet

HOCKEY

KARLSTAD

Frölunda kan få oväntad förstärkning.

Magnus Kahnberg har tröttnat på livet i farmarligan och nu överväger St Louis att släppa honom.

– Jag känner att vi ligger bra till, säger Mats Ahdrian, klubbdirektör i Frölunda.

HC Freibourg är ett av lagen som friar till Kahnberg. Frölunda är ett annat.

Frölundas förre skyttekung hade stora förhoppningar när han valde att skriva kontrakt med St Louis Blues. Men hösten har varit tung med spel endast i farmarlaget Peoria Rivermen i AHL. Han får dåligt med istid, har bara gjort två mål på 17 matcher – och chanserna att nå NHL just nu bedöms som små.

Via sina agenter begärde Kahnberg i måndags att klubbledningen i St Louis gör något åt hans situation.

– Magnus är frustrerad och vill få chansen i NHL eller byta klubb, säger spelaragenten Patrik Carnbäck.

Lokala nyhetssajten PJSports rapporterar att Magnus Kahnberg redan inom kort kan vara på väg hem till Sverige och citerar St Louis president John Davidson:

– Vi funderar över saken just nu. Vi kan släppa honom och eller så säger vi till honom att bita ihop i Peoria, säger han.

– Jag gillar Magnus och han vill spela i NHL eller på högsta nivå i Sverige. Men man måste förtjäna sin plats i St Louis.

Förhandlingsfråga

Enligt Patrik Carnbäck väntas besked från St Louis de närmaste dagarna – men han vågar inte säga att Frölunda ligger närmast till hands.

– Allt är ju en förhandlingsfråga. Vi har haft nära kontakt med Frölunda men just nu befinner jag mig i Schweiz och det finns intresse även från fem, sex klubbar här nere.

Men du utesluter inte att det kan bli Frölunda?

– Nej, självklart inte.

Följer utvecklingen

Frölunda följer förstås utvecklingen noga:

– Det verkar som Magnus vill hem och är det så känner jag att vi ligger bra till. Vi ska göra allt vi kan för att få hem honom, säger Mats Ahdrian.

Magnus Kahnberg och sambon Karin har nyligen köpt hus i Göteborg. Det som talar för att han väljer en klubb i Schweiz är större pengar. Han har haft en dålig farmarlagslön i AHL och i Schweiz väntas han kunna få upp mot en och en halv miljon kronor netto för ett kontrakt säsongen ut.

– Vi vill inte matcha det och låta en spelare i Frölunda tjäna så mycket mer än alla andra, men Magnus skulle få ett bra kontrakt även hos oss, säger Ahdrian.

Thomas Tynander