30:e målet för Brendl:

Nu är vi svårslagna

HOCKEY

MORA

Det blev jubileum i går.

Moras Pavel Brendl sköt sitt 30:e mål för säsongen.

– Men det är inget speciell med det. Då var det mycket roligare att vi vann, sa han iskallt.

Foto: BILDBYRÅN

Brendl har fått tillbaka målaptiten igen. Mål senast mot Frölunda, och så två stycken när Mora besegrade Skellefteå med 6–4 och hängde på i kampen om en slutspelsplats – eller för att undvika kvalserien, vilket ni vill.

Rejäl leverans

Senast elitseriens målkung levererade – före måndagens match i Scandinavium – var för drygt tre veckor sedan. Då, mot Luleå (3–3) på hemmaplan den 8 januari, blev det också två mål.

– Tack vare Eric (Beaudoin) fick jag fick lägga pucken i öppet mål senast. Det kan tyckas löjligt, men för mig betydde det mycket. Nu lossnade målskyttet igen, och en förklaring kan ha varit just 3–0-målet mot Frölunda, funderade Pavel.

Nu kom det alltså en rejäl leverans från Brendls klubba.

Först passning till viktiga 2–2.

Sedan passning till kanske ännu viktigare 3–2, bara 52 sekunder senare!

Därefter 4–3 i spel fem mot tre i slutet av andra perioden.

Innan han avslutade showen med 5–3 i spel fem mot fyra, några minuter in i tredje ronden.

– Nu blir det en spännande avslutning på serien. Fortfarande är det 30 poäng att spela om, och vi blev absolut mera taggat efter det här. Men vi måste jobba lika nästa match. Gör vi det, då är vi svårslagna.

– För oss är varje match som en play off-match. De flesta killarna är vana hård press, och nu vi ska göra allt som går för att fortsätta glädja våra supporters, klargjorde Brendl.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

Pelle Marklund