Svängigt när HV slog Malmö

Davidsson avgjorde i förlängning

HOCKEY

Malmö (TT)

Melodifestivalen i Kinnarps Arena satte sprätt på HV71 i Malmö. Det blev seger efter två avgörande fräcka mål av Johan Davidsson och sedan full fart med trunkarna ut till bussen.

– Vi måste vara hemma innan det slutar för att få in grejerna i hallen för sedan blir det trafikkaos, sade poängplockaren.

HV71 vann med 5–4 (0–1, 3–1, 1–2, 1–0). Med knappt fyra minuter kvar visade Johan Davidsson varför han ligger tvåa efter Johan Åkermani HV:s poängliga med elva mål och 28 assists.

Påpassligt kvitterade han till 4–4.

Och i sudden death hann det bara gå 41 sekunder så var han där igen. HV vände spelet med Andreas Jämtin i en blixtsnabb uppåkning till vänster och en passning in framför Malmö-kassen där Davidsson tryckte till med backhanden.

– Jag bara stack fram klubben och på sånt är en målvakt helt chanslös. Ja, varken han eller jag visste var pucken skulle komma.

Lika snabba och på hugget var inte HV71 i den första perioden.

Malmö tog ledningen efter en lysande soloåkning av nye Fedor Fedorov som också serverade pucken perfekt till Andreas Thuressons 1–0.

Malmö dominerade

– Väldigt konstig match, Malmö spelade fantastiskt bra i första och var hetare trots att vi verkligen var taggade, sade Johan Davidsson.

I början av den andra perioden spädde Malmö på med 2–0 genom Fredrik Eriksson som slog in sin egen retur.

– Ja, det var rätt så tungt och det var tur att vi fick en reducering snabbt.

Den stod Martin Thörnberg för och han hann knappt sätta sig i båset förrän det blev mål igen. Jukka Vuotilainen tryckte in 2–2 och då hade det bara gått 49 sekunder.

HV tog över spelet och skapade massor av målchanser. Men det blev bara utdelning när Malmös försvar klantade till det, backen Edwin Frylén sparkade in pucken framför egen kasse istället för att släppa den förbi och den öppna chansen missade inte Jaroslav Balastik.

Den sista perioden var jämn och då ledde Malmö igen, med 4–3.

– Ta upp underläge två gånger är bra.

HV71 är ett starkt lag med många skickliga spelare i alla femmorna.

Fast Johan Davidsson sade att det är en mycket jämn serie.

– Otroligt jämn, det är det lilla som avgör. Och Malmö har vi haft svårt mot den här säsongen.

Laget vill förstås vinna serien och skaffa fördelar till SM-slutspelet.

– Men det är hugget som stucket i toppen, där är väl fem lag som kan vinna. Jag håller inte så noga reda på ställningen, det är det andra som gör bättre.

Nu ska han till Tre Kronor och spela turnering i veckan. Sedan blir det full fart mot slutspelet.

– Visst, men fråga inte vilket lag jag vill möta, vi får ett helvete vem vi än lottas mot.

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM