Färjestad utklassade Luleå

Vann med 8–3 på hemmaplan

HOCKEY

Karlstad (TT)

Färjestad dominerade matchen mot Luleå och vann klart med 8–3.

Jönssonligan hade stor show och låg bakom segern.

Peter Nordström var värst med tre mål och tre assist.

– I dag var vi riktigt sugna, säger han.

Matchen mellan Färjestad och Luleå började visserligen jämnt. Den första perioden var öppen, chansrik - och målrik. Men när Jörgen Jönsson satte 3–2 strax innan första periodpausen inleddes en stor show av Färjestads förstafemma med nämnde Jönsson, Peter Nordström och Pelle Prestberg.

Knappt hade de 8250 personerna i Löfbergs Lila Arena hunnit sätta sig innan Pelle Prestberg satte 4–2, dryga minuten in på den andra perioden.

Efter Prestbergs mål fick Luleåmålvakten Mattias Modig nog. Den 19-årige målvakten, som höll nollan senast, ersattes mellan stolparna av Tero Lenonen. Men inte heller denna lyckades stoppa serieledarnas framfart.

Fortsatte övertyga

14.39 in på andra perioden satte Peter Nordström 5–2 sedan Jörgen Jönsson serverat honom öppet mål i powerplay.

– Där kändes det som att matchen var mer eller mindre över. Vi var ruskigt sugna på att spela i dag och det kändes som att Luleå inte skulle ha en chans att komma tillbaka.

Men trots att segern var säkrad var Jönssonligans uppvisning inte över.

Den tredje perioden började precis som den andra. Efter blott 20 sekunder satte Nordström 6–2 och innan matchen var över hade han gjort ytterligare ett. Det fastställde slutresultatet till 8–3 och Nordströms poängskörd stannade vid tre mål och tre assist.

– Så här många poäng har jag aldrig gjort i en match. Allt funkade där ute. Det var helt otroligt, säger Norsdtröm som dock har tackat nej till spel i LG Hockey Games.

– Jag kommer att stanna hemma i Karlstad och träna upp ryggen. Det här är sista chansen att bygga upp sig inför slutspelet.

”Önskar man höll på FBK”

På tal om slutspelet så innebar Luleås förlust att de dras djupare ned i kampen om en slutspelsplats. Luleås assisterande tränare, Roger Rönnberg, var allt annat än glad efter matchen.

– Jag önskar att man höll på FBK en sån här dag. Vi spelar riktigt svagt defensivt vilket förvånar mig. Faktum är att vi spelade mer disciplinerat bakåt på hemmaplan senast mot Modo.

Nu gäller det för Luleå att samla kraft under landslagsuppehållet.

– Det kan vara bra på ett sätt att åka på en sån här förlust innan ett uppehåll. Nu får vi tid på oss att analysera hur vi skall bli starkare framför eget mål, menar Rönnberg.

TT