Tredje raka krysset mellan Frölunda och Brynäs

”Det hade verkligen inte varit roligt att förlora”

HOCKEY

För tredje gången möttes Frölunda och Brynäs i Scandinavium denna säsongen.

För tredje gången blev det kryss.

För tredje gången slutade matchen 2–2 efter en mållös förlängningen.

Som vanligt blev det en jämn och tät match mellan lagen. Brynäs har vunnit två gånger medan tre matcher alltså slutat oavgjort. Inte i någon av matcherna har det gjorts fler än fyra mål.

Frölunda startade matchen något bättre än Brynäs och tog också ledningen i första perioden. Men, laget hade ingen chans att gå loss. Brynäs spelade mycket tätt framför sin målvakt Daniel Sperle.

I de två första perioderna var det powerplay som kom att avgöra. Alla de fyra målen kom i samband med utvisningar. Brynäs gjorde till och med mål med en man mindre på isen när Tommy Sjödin gav laget ledningen med 2–1.

Svagt 5 mot 3-spel

Frölunda kvitterade dock till 2–2 knappt en minut senare.

– Det var synd att Frölunda kunde få sin kvittering så snabbt. När vi fick ledningen lite tursamt så kändes det som om matchen var på väg att tippa över till vår fördel, sade Brynäs tränare Leif Boork.

Frölunda fick ett gyllene tillfälle att avgöra matchen i tredje perioden när man i 51 sekunder spelade fem mot tre. Något mål blev det dock inte. Det var knappt man kom till avslut mot Daniel Sperle.

Detta var nu tredje matchen i rad som Frölunda spelat fem mot tre utan att göra något mål.

– Det är naturligtvis inte bra, men kan till viss del förklaras med att vi saknar två högerskyttar i Magnus Kahnberg och Markus Seikola som båda är skadade, sade Frölundas tränare Per Bäckman.

Nöjd hemmatränare

Nu försökte i alla fall Per Bäckman med att ändra mönstret genom att spela med fem forwards under utvisningen, men det lyckades inte.

Bäckman var ändå nöjd med matchen och framför allt med att laget tog en poäng.

– Det var en mycket viktig poäng för oss i det läge vi befinner oss i. Det hade verkligen inte varit roligt att förlora och därmed torska för tredje matchen i rad.

I förlängningen, som slutade mållös, var Frölunda kanske närmast att avgöra utan att för den skull övertyga.

– Jag tycker att det i förlängningen märktes att Brynäs har fler poäng i ryggen än vad vi har. De spelade lite kyligare och lugnare än oss, sade Per Bäckman

Leif Brändström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM